banner388

Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı !

Bakanlık, "1498 TL Devlet desteği verileceği" vaadiyle dolandırıcılık yapılan sayfa ve uygulamalara karşı duyuru yayımladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı !

Bakanlık, "1498 TL Devlet desteği verileceği" vaadiyle dolandırıcılık yapılan sayfa ve uygulamalara karşı duyuru yayımladı.

21 Mayıs 2020 Perşembe 18:59
Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı !

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara "1498 TL Devlet desteği verileceği" vaadiyle dolandırıcılık yapılan sayfa ve uygulamalara karşı duyuru yayımladı.

Bakanlık; T.C. Sağlık Bakanlığı izlenimi verilerek sahte telefon uygulaması üzerinden vatandaşları dolandırmaya çalışan e-kapim-online, saglikgovtr-deste , e-kapim, e-kapim-portalgiris gibi yanıltıcı isimlere karşı dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulundu. 

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "T.C. Sağlık Bakanlığı'na aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılar her aileye 1498 devlet desteğinde bulunulacağı vaadiyle kişilere kısa mesaj göndermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara maddi destek verme yönünde görev ve çalışması bulunmamaktadır. Resmi kaynağı olmayan e-kapim-online, saglikgovtr-deste , e-kapim, e-kapim-portalgiris gibi yanıltıcı isimli internet sayfalarına ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz. Bilghiye resmi kaynaklardan ulaşın, doğru bilginin yayılmasına destek olun" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.