banner388
banner390
banner410
banner408

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

"Pozitif çıkan korona virüs vakaları var."

banner269

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

"Pozitif çıkan korona virüs vakaları var."

16 Mart 2020 Pazartesi 21:02
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.


POZİTİF VAKA VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca, "Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut." dedi. Can kaybı bulunmadığını söyleyen Koca, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Bu, olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü solunum sıkıntısı olan hastalarımız var." dedi.

PEK ÇOK ÜLKE KONTROLÜ KAYBETTİ

Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşların yasaklanacağını duyurdu. Bakan Koca, hastanelere ve üniversitelere yeterli miktarda maske ve hızlı tanı kitinin ücret talep edilmeden sağlanacağını belirtti.

 Pek çok ülkenin kontrolü kaybetmiş durumda olduğunu söyleyen Koca, "tedbirlere uyarsak hastalığı kontrol altına alabiliriz" dedi.

UMREDEN DÖNEN 5 BİN KİŞİ GÖZLEM ALTINDA

Koca:
"Laboratuvar sayımızı hafta sonuna kadar 16'ya çıkaracağız. Kiti ülkenin bütün illerine vererek bunu hızla gerçekleştirmiş olacağız. Test daha fazla şehirde yapılacak, test daha fazla sayıda şüpheliye vakit kaybı olmadan uygulanacak. Umreden gelen 5 binin üzerindeki vatandaşımızı gözleme aldık. 14 gün boyunca gözlem altında tutmuş olacağız. Devlet tedbirleri olarak bilimsel ve ticari toplantı tüm etkinlikler durduruldu. Bilim kurulumuzun önerisi ilgili bakanlıklarımızın talebi sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla eğlence mekanlarının faaliyetleri de bildiğiniz gibi askıya alındı. 

Uçuş yasakları bu yasak ülkelere 6 tane ülke ilave edilmiş oldu. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, İrlanda, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuş yarın sabahtan itibaren yasaklamış oldu. Uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu.

TÜRKİYE'YE DÖNMEKTE ISRARCI OLMAYALIM"

Toplam hasta sayımız şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var. Bu akşam topluca pozitif çıkan günlük rakamı da sizlere açıklayacağım. Şimdi mücadelenin yeni safhasındayız. Bizi riskten koruyacak tedbirlerde ciddiyetimiz daha da artmalı. Vatandaşlarımıza 83 milyon adına uyarı yapmak istiyorum. Türkiye'ye dönmekte ısrarcı olmayalım.

12'DEN ÖNCE VAKA SAYISI AÇIKLANACAK

12'den önce vaka sayısını açıklayacağım. Şu ana kadar can kaybı söz konusu olmadı. Solunum sıkıntısı olan hastalarımız var. Biz vakaların seyrinin dünya örneğinde görüldüğü şeklinde nasıl seyredeceğini biliyoruz. Hızlı bir yayılım içinde olacağını önümüzdeki 2,3 haftanın çok önemli olduğunu biliyoruz." dedi. 

Kaynak: Milliyet

Son Güncelleme: 16.03.2020 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2020-03-16 23:13:07

Neden geceden sonra aciklaniyor yaslarini yazin lutfen psikolojimiz bozuldu