banner388

Ruhsat ve plakalarda yeni dönem

Ocak 2018 ile birlikte plaka ve ruhsatlarda yeni dönem başlıyor.

Ruhsat ve plakalarda yeni dönem

Ocak 2018 ile birlikte plaka ve ruhsatlarda yeni dönem başlıyor.

25 Aralık 2017 Pazartesi 09:24
Ruhsat ve plakalarda yeni dönem

1 Ocak 2018 tarihi ile birlikte ikinci el araçların alım satımı ve yeni araç alımlarında işlemler noterlerde gerçekleştirilecek. Yeni sistem ile birlikte plakalar tek bir merkezde toplanacak ve özel plaka alınamayacak. Ruhsat ve plakalar, noterdeki işlemlerin ardından vatandaşa verilecek.


ÖZEL PLAKALAR TARİHE KARIŞACAK

Yeni uygulama ile birlikte daha önce emniyet tarafından ilçelere harf gruplarına göre verilen plaka numaraları tek merkezde toplanacak. Sisteme göre merkezden sıradaki numara otomatik olarak işleme alınacak. Örneğin Ankara'dan ikinci el araç alan vatandaş, aracı götüreceği memleketi Samsun'un plakasını alacak. Bu şekilde özel plaka alınması da tarih olacak.


2018 yılı Mart ayından itibaren de araçları hurdaya ayırma, kayıt kapatma ve trafikten çekme gibi işlemler de noterlere devredilecek. Emniyetten kademeli olarak alınacak tescil işlemleri, Ağustos 2018'de ise tamamen noterlere devredilecek.


Gazete Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre istihbarat, gizlilik veya güvenlik gerektiren hizmetlerde kullanılan araç tescillerinin işlemleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaya devam edilecek.

Son Güncelleme: 25.12.2017 15:52
Anahtar Kelimeler:
RuhsatPlakaNoter
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorumcu 2017-12-25 09:39:58

Tabi canım:). Tek merkezde o plakalar verilirken hiç torpil olmayacak, emin olabilirsiniz.

Avatar
SaCo 2017-12-26 03:03:41

Emniyete değilde, notere mi bağış makbuzu kestireceğiz yani :)