banner388
banner390
banner410
banner408

Polis alımında yeni gelişme

Polis adaylarını ilgilendiren gelişmeler devam ediyor. Polislik alımları için sağlık şartları değişti. İşte detaylar..

banner269

Polis alımında yeni gelişme

Polis adaylarını ilgilendiren gelişmeler devam ediyor. Polislik alımları için sağlık şartları değişti. İşte detaylar..

12 Ekim 2019 Cumartesi 18:19
Polis alımında yeni gelişme

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Teşkilat Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Buna göre polis alımında belirlenen sağlık raporlarında, A-B-C dilimi sağlık şartlarına uygun olanların Emniyet Hizmetleri Sınıflarına atanabilecekler. D dilimi sağlık şartını taşıyanlar ise atanma hakkına sahip olamayacak. E dilimi sağlık şartını taşıyanlar içinse Emniyet Teşkilatı'nda memur olarak atanamayacak kararı verildi.

Polis olmak isteyenle A dilimi sağlık şartına uymak zorunda olacak ve adayların giriş raporları hastanelerden sağlanacak.

MESLEĞE GERİ DÖNENLER İÇİN:

Ayrıldıkları Emniyet Hizmetleri Sınıfına geri dönmek isteyen A,B ve C dilimi sağlık şartlarını taşıyan vatandaşlar, atanmaya hak kazanacaklar. D dilimi sağlık şartını taşıyanlar ise Emniyet Hizmetleri Sınıfında başka hizmet sınıfına atanabilecekler.

RAPOR İSTENECEK

D dilimi şartlarını taşıyan polis amiri personelleri için, (psikiyatrik hastalıklar hariç) sağlık komisyonunca karar verilecek. Birim amirleden görevini yapıp yapmadığına dair rapor istenebilecek.

Kaynak: KPSSCAFE

Son Güncelleme: 12.10.2019 18:23
Anahtar Kelimeler:
PolisSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.