banner388
banner390
banner410
banner408

Pakdemirli 'karşı ateş' nedir açıkladı

Pakdemirli Türkiye'yi saran yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Pakdemirli 'karşı ateş' nedir açıkladı

Pakdemirli Türkiye'yi saran yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 22:14
Pakdemirli 'karşı ateş' nedir açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye'yi saran yangınlarla ilgili yaptığı son açıklamasında " 270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında'' ifadelerini kullandı. 

Yangınların birçok ilde etkisini göstermesi ekipleri zorlarken vatandaşları da endişelendirdi. Termik santrale sıçrayan yangın ise tüm ülke tarafından endişeyle izlendi. Pakdemirli termik santralle ilgili "Termik santralle alakalı riskler minimize olmuş vaziyette. Orman yangının buradaki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini olumsuz etkilememesi için şeritler oluşturuldu. Üç ayrı tahkimat yapıldı"  ifadelerinde bulundu.

'KARŞI ATEŞ YANLIŞ ANLAŞILIYOR'

Pakdemirli konuşmasında 'karşı ateş'in bir yangın söndürme tekniği olduğunu aktararak  "Karşı ateşten sizlere bahsetmek istiyorum. Zaman zaman yanlış anlaşılıyor. Orman personelimiz karşı ateş vermeye çalışırken çevre köylerden üzerine yürüyen oldu. Karşı ateş denilen bir yöntem var. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra yangının geldiği yöne doğru, ileriden gelecek tehlikeyi, gelen dalgayı engelleyecek bir sistem. Ormancılıkta çok önemli bir yoldur bu. Zaman zaman kullandığımız bir tekniktir. Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarında kullanıldı. Hatta termik santralle ilgili risklerin azaltılması konusunda düşünüldü ama riskli olduğu için bundan vazgeçildi. Denizin dalgasının kıyıya vurması ve geriye gitmesi gibi düşünebilirsin. Rüzgar ve topografya çok önemli. Tüm şartların oluşması lazım ki karşı ateşi yapabilesiniz. Tüm yangınların kontrolünde de önemli bir avantaj sağlar." ifadelerini kullandı.

YANGIN EYLEM PLANI

Pakdemirli dünyanın her yerinde çıkan orman yangınları ve sellerle ilgili eylem planı yaptıklarını ifade ederek "Sel, yangın, kuraklık, gıda güvenliği, susuzluk gibi konular dünyanın yeni normali haline gelecek. Hepsiyle ilgili çalışmalarımız sürdürüyoruz. Dikkatli biçimde eylem planlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hiç kimse endişe etmesin. Ormanlarımız tekrar küllerinden doğacak. Orman köylülerimiz doğduğu, doyduğu topraklarda güzel günlere kavuşacak. Devlet buradadır, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Ne zaman yangın biter, bizim de gözümüze uyku girer." sözlerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemil 2021-08-10 09:04:06

beyefendinin söylediği hiçbirşeye inanmıyoruz:)