banner388
banner390
banner410
banner408

Ordu'da sel bilançosu ortaya çıkıyor

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu Ordu Fatsa’da sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemeler gerçekleştirdiler.

banner269

Ordu'da sel bilançosu ortaya çıkıyor

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu Ordu Fatsa’da sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemeler gerçekleştirdiler.

07 Temmuz 2016 Perşembe 13:57
Ordu'da sel bilançosu ortaya çıkıyor

Bölgede devam eden incelemelerin bitmesinden sonra açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, “Sel nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. İncelemelerimizi bölgelerde yaptık. Büyük bir felaket yaşandı. Bu yaraları sarmak için buradayız. AFAD olarak yasal çerçevede yapmamız gereken ne varsa onları inşallah yapacağız. Buraya gelerek yerinde tespit yapmak için buraya geldim. Çalışmamamızı bitirdikten sonra yaraların sarılması ile ilgili üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“2 vatandaşımız kayıp”
Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Bilden, “Yarın meteoroloji bir uyarı veriyor. Ciddi bir yağış bekliyoruz. Bu bölgede bulunan vatandaşlarımızın yetkilileri takip etmelerini istiyorum. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda merkez bölgelerinde konaklama imkanları sağlayacağız. Bu felaketi el birliği ile yaralarımızı sararak atlatacağız. İki vatandaşımız şuan kayıp ve ekiplerimiz 24 saat boyunca arama çalışmalarını bölgede yapıyorlar. Sağ ulaşmak temennimiz, ulaşamazsak inşallah cenazelerine ulaşırız” dedi.

“14 köprü yerle bir oldu”
Bölgede 14 köprünün yıkıldığını söyleyen Bilden, “Köprülerimiz sel felaketinde ciddi zararlar gördü. Buradaki yaşlı vatandaşlarımızla görüştük. 70 yıl önce de böyle bir felaket yaşanmış fakat bu en büyüğü olduğunu beyan ettiler. Felaket büyük, ekiplerimiz arazide, vatandaşlarımızın yanındayız. Amacımız vatandaşlarımızın en ucuz şekilde bu felaketi atlatmasını sağlamak” ifadelerini kullandı. 
İncelemelerin ardından AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu bölgeden ayrıldılar.

Son Güncelleme: 07.07.2016 14:01
Anahtar Kelimeler:
OrduSelKöprüFelaket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.