banner388

Olağan Üstü Hal (OHAL) uzatılıyor

Olağan Üstü Hal (OHAL)'in 7. kez uzatılması için mecliste teklif verilecek.

Olağan Üstü Hal (OHAL) uzatılıyor

Olağan Üstü Hal (OHAL)'in 7. kez uzatılması için mecliste teklif verilecek.

13 Nisan 2018 Cuma 20:00
Olağan Üstü Hal (OHAL) uzatılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Olağan Üstü Hal (OHAL)'in 7. kez uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili açıklama yaptı. 

Hacı Veli-Hanım Erdem Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "ABD-Rusya arasında sosyal medya üzerinden bir atışmadır gidiyor. Bölge zaten uzun yıllardan beri iç savaştan, göçlerden büyük bir bedel ödedi. İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Rusya hem ABD Başkanlarıyla görüştü. Kimyasal silah kullanımının, masum insanları, çocukları katletmenin asla affedilecek bir tarafı yoktur. Bu bir alçaklıktır. Şiddetle, nefretle kınıyoruz. Mutlaka bunu yapanlar bedelini ödemelidir. Ancak bütün bunları yaparken bölgede bugüne kadar Türkiye’nin, Rusya’nın ve İran’ın önayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetlerini akamete uğratacak, bunlara zarar verecek çapta girişimlerden de uzak durulmalı. Türkiye olarak bizim muhataplarımıza tavsiyemiz budur. Bu noktada gerekli uyarıları yapıyoruz" dedi.

Bie gazetecinin OHAL tekrar uzatılır mı? sorusuna Başbakan Yıldırım, "Salı günü Cumhurbaşkanımızın önce Milli Güvenlik Kurulu toplantısı olacak. Konu orada değerlendirilecek. Daha sonra verilen karar doğrultusunda hareket edilecek" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
OhalOlağan Üstü Hal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz atalay 2018-04-13 20:37:55

Kimse merak etmesin seçime kadar uzar

Avatar
Memet 2018-04-13 22:23:22

Başkan olana kadar ohal devam ondan sonrada zaten gerek yok. Allah bizi affetsin der çikariz