banner388

Okullar tekrar mı kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okullar tekrar mı kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

13 Eylül 2021 Pazartesi 21:48
Okullar tekrar mı kapanacak?

Bakan Özer'e  'Vaka sayılar artarsa okullar tekrar kapanır mı?' sorusu soruldu. Özer ise 'Öyle bir şey söz konusu değil. İl ve ilçe bazlı önlemleri alıyoruz. Vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların görüldüğü sınıflarla ilgili karar alacağız.' ifadelerini kullandı. 

SADECE VAKA GÖRÜLEN SINIFLARDA KARAR ALINACAK

Özer açıklamasında "Vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların etkilediği sınıflarla ilgili kararlar alacağız, okulla, ilçeyle veya ille ilgili karar almayacağız" ifadelerini kullandı.

OKULLARIN TEKRAR KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Özer okulların kapanması sz konusu mu sorusuna  "Hayır böyle bir şey söz konusu değil. 71 bin 320 okulumuzda ve 850 bin dersliğimizde uyulması gereken kuralları belirledik. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı değil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı değil ama 198 tane sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Dolayısıyla vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların etkilediği sınıflarla ilgili kararlar alacağız, okul, ilçe veya il ile ilgili karar almayacağız. Başlangıçtaki irademizi devam ettiriyoruz, okullar açık kalmaya devam edecek. Şu andaki bilimsel veriler ışığında aldığımız kararlar var, 1 ay sonra bilimsel veriler değiştiği zaman tedbirlerimizle ilgili güncellemeler yapacağız. Ama yine okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alarak süreci devam ettireceğiz" yanıtını verdi

Anahtar Kelimeler:
MEBOkullar Kapanacak Mı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-09-14 08:34:40

Samsunda bazı okullarda sular akmıyor, hizmetli yok, sınıflar süpürülmüyor, öğretmenler forma kontrolü yapıyor, şu kitabevinden yardımcı kitap alın diyor.Avrupa bizi kıskaniyeeee (Yalansa kopyala yapıştır haberciliği yapan Samsun medyası ispatlasın yalanımı...)

Avatar
Ercan 2021-09-14 11:36:02

Kapanması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Yahu, 2'li öğretime geçilse, ders sayısı azaltılarak online verilse, kapanma da o derede azalır.

Avatar
Aysel 2021-09-14 16:03:45

Sınıflar 35 _ 40 kişilik girişler çıkışlar ana baba günü velilerde maske yok iciceler çocuklar alınırken nasıl olacak böyle yazık boşu boşuna iki yıl evde durduk boşuna mı asi olduk hic dikkat etmiyor insanlar cocuklarada yazık

Avatar
Didem 2021-09-15 00:09:39

1.sınifa baslayan kizimin sinif sayisi 40 kisi olup sirada 3 kisi oturuyorlar.sinif annesi oldugum icin bu gun siniflarina girme şansım oldu sinif o kadar piski hic bir temizlik yok tuvaletleri hic soylemiyorum girmemle cikmam bir oldu cok affedersiniz leş gibi sinif o kadar kalabalik ki disardan sira getirmisler sinifda adim atmaya yer yok nasil mesafe hijyen olacak? Birde oyle bir ogretmene denk geldik ki sorumsuz oldugu kadar da cocuklarimiza argo kelimeler kullaniyor salak aptal gibi biz ogretmenle konusduk inkar etmedi evet dedim dedi cok sinir ettiler beni benimde agzimdan boyle cikti dedi boyle bi egitimcinin egitim verdigi cocuklar nasil bilgi alacaklar tartisilir bi konu.Allah yardimcimiz olsun

Avatar
Biri 2021-09-15 21:44:33

Çocuğunuza alacağınız kitap sizi fakirletmez. Her sene aynı terane kitap aldiriyorlar. Al kardeşim sende ne var yani sanki öğretmenler çocuklara kötü bir şey yapıyormuş gibi ciyaklamayin.