banner388

OHAL 3 ay daha uzatıldı

OHAL'in 3 ay daha uzatılması ile ilgili tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Meclisteki görüşmeler sona ererken OHAL, 3 ay daha uzatıldı.

OHAL 3 ay daha uzatıldı

OHAL'in 3 ay daha uzatılması ile ilgili tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Meclisteki görüşmeler sona ererken OHAL, 3 ay daha uzatıldı.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 15:34
OHAL 3 ay daha uzatıldı

Uzun süredir gündemde olan OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına yönelik tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Başbakan Binali Yıldırım imzalı tezkerede, OHAL'in 19 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 3 ay daha uzatılması öngörülüyor.


Başbakan Yıldırım, geçen hafta yaptığı açıklamada OHAL'in 3 ay daha uzatılması yönünde teklifleri olacağını dile getirmişti.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta TOBB'da düzenlenen yatırımcılar buluşmasında "OHAL'den mağduriyet yaşadığını söyleyen sade vatandaş kim varsa ilgili yerlere başvurabilir, hatta bizzat bana başvurabilir. OHAL'in çok uzun olmayan bir tarihte kalkması mümkündür" açıklamalarında bulunmuştu.


Erdoğan, OHAL hakkında şunları söylemişti: "Şimdi OHAL'le uğraşıyorlar. Kusura bakmayın OHAL olmasaydı bu kadar rahat hareket edemezlerdi. OHAL'in sınırlarını Batı'nın çizdiği şekilde belirlemeyiz. Onu biz belirleriz. Milletimizin verdiği yetkiyle olağanüstü hali biz iş dünyası daha rahat çalışsın diye yapıyoruz."

GÖRÜŞMELER SONA ERDİ

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu. Mecliste görüşülen ve kabul edilen tezkere 4. kez uzatıldı.

Son Güncelleme: 17.07.2017 18:28
Anahtar Kelimeler:
TbmmOhal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.