banner388

Öğrencilerden devlete 'barınamıyoruz' çağrısı

Artan yurt sorunu, ev, apart ve yurt fiyatlarının artmasıyla öğrencilerden devlete barınamıyoruz mesajı...

Öğrencilerden devlete 'barınamıyoruz' çağrısı

Artan yurt sorunu, ev, apart ve yurt fiyatlarının artmasıyla öğrencilerden devlete barınamıyoruz mesajı...

22 Eylül 2021 Çarşamba 23:02
Öğrencilerden devlete 'barınamıyoruz' çağrısı

Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerin açılmasıyla, öğrenciler kalacak yer arayışına girdi. Kimisi devlet yurduna yerleşebilirken kimi açıkta kaldı ve ev, özel yurt, apart arayışına girdi. Fırsatçılar ise fiyatlarda zam yaparak evleri öğrenci bütcesiyle tutulması imkansız hale getirdi. 

Resim

SOKAKLARDA YATTILAR

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan "Barınamıyoruz" hareketinin ise temelde tek bir mesajı var; yurtta, apartta ve evlerde kiraların düşürülmesi ve öğrencilerin desteklenmesi. Çağrılarının karşılık bulabilmesi için ise önce İstanbul'un Kadıköy ilçesinde sokaklarda, banklarda yatan gençlere farklı ilerden de destek geldi. İzmir, Kocaeli, Diyarbakır gibi illerde öğrenciler sokaklarda kalmaya başladı. Artan fiyatlarla birlikte 650 liralık burs/kredinin kimseye yetmediğini, devlet yurdu çıkmayan öğrencilerin özel yurtlarda, apart ve evlerde kalmak zorunda olduğunu belirten gençler seslerini duyurmak için 4 gündür sokakta banklarda yatıyor ve bu duruma çözüm bulunana dek sokakta kalmaya devam edeceklerini söylüyorlar.

"BURASI SARAYDAN BİLE RAHAT"

Sosyal medyada gençlere yemek,  su, tulum, battaniye gibi yardımlar çığ gibi büyürken CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Barınamıyoruz diyen gençlerin  yanına desteğe geldi. Tunal "Vicdanım rahat olduğu için başımı koyduğum gibi uyuyacağım" dedi. "Çuvallar mı daha rahat, banklar mı?" sorusuna, "Burası saraydan bile daha rahat" cevabını verdi.

Resim

GENÇLERDEN ACİL ÇAĞRI

Resim

Resim

Son Güncelleme: 22.09.2021 23:22
Anahtar Kelimeler:
BarınamıyoruzYurt Sorunu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 55 2021-09-23 05:40:37

Geziciler barınamıyormuş.Allah fırsat vermesin ülkeyi karıştırmak isteyenlere.

Avatar
ahmet 2021-09-29 10:14:42

he geziciler sokakta yatıyormuş yatsınlar özel yurtlar 1700 lira istemişler ne yapsınlar