banner388

Ödül töreninde skandal olay! Belediye başkanı kadın mimarlara ödül vermedi

Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lasman törenine damga vuran bir an yaşandı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir skandala imza atarak, proje kapsamında ödül kazanan kadın mimarların ödülünü vermedi.

Ödül töreninde skandal olay! Belediye başkanı kadın mimarlara ödül vermedi

Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lasman törenine damga vuran bir an yaşandı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir skandala imza atarak, proje kapsamında ödül kazanan kadın mimarların ödülünü vermedi.

18 Haziran 2022 Cumartesi 13:27
Ödül töreninde skandal olay! Belediye başkanı kadın mimarlara ödül vermedi

Skandal olay Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve davetlilerin gözleri önünde meydana geldi.

PROGRAM AKIŞI DEĞİŞTİ

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) tarafından 2019'dan beri yürütülen Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi'nin lansmanı bir skandala sahne oldu. Törenler sırasında ödül kazanan proje sahiplerine plaketlerini vermek üzere sahneye davet edilen Pamukkale Belediye Başkanı Örki, iki kadın mimarın ödülünü vermek istemeyince program akışı değiştirildi.

ERKEKLERİN ÖDÜLÜNÜ VERDİ

İmam hatipli Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin bu tavrı üzerine sahneye davet edilen Ece Gizem Şimşek ve Güncesu Yücel isimli kadın mimarların ödülünü başka bir kadın görevli adeta ellerine tutuşturdu.

Daha sonra sahneye çıkan Başkan Örki, diğer erkek mimarların ödüllerini takdim ederek onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Ancak katılımcıların ve kameraların karşısında yaşanan olayın garipsendiğini fark eden Başkan Örki, sahnede gördükleri muamele karşısında ne olduğunu anlamakta güçlük çeken kadın mimarları daha sonra ellerini sıkarak kutladı.

ODA TV GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki daha önce de bazı iddialarla gündeme gelmişti. Oda TV'nin de yer verdiği iddialardan biri de Örki'nin FETÖ ile ilişkisi olduğu yönündeydi.

Dönemin CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Örki'nin Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı EHUDER Başkanı Hüdayi Kayhan ile Örki'nin bağlantılarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. CHP'li Osman Tabu, Avni Örki'nin FETÖ'cü olduğu mahkemece karara bağlanan ve 6 yıl hapis cezası alan Hüdayi Kayhan'ın yanında avukatlık stajı yaptığını söylemişti.

23 NİSAN ŞİİRİNE TEPKİ

AKP'nin Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki, partinin il başkanı olduğu 2016 yılında, 23 Nisan şarkısına da tepki göstermişti. Çocuğunun bayram törenini izlediğini ve 23 Nisan şarkısını ilk kez dikkatlice dinlediğini belirten Örki, paylaşımında şarkıdaki, "İşte bugün bir Meclis kuruldu. Sonra hemen padişah kovuldu" bölümünü eleştirdiği ve "Yönetim biçimi olarak demokrasiyi seviyorum ama padişahın kovulmasıyla demokrasi gelir mi" şeklinde tuhaf bir ifade kullanmıştı. 

İŞTE O PAYLAŞIM

"23 Nisan'larda hepimiz söyleriz, 'Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan' şarkısını. Şarkının gerisini berisini bilmeyiz. Dün oğlumun okulunda ilk defa dikkatle dinledim. 'İşte, bugün bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu. Bugün 23 Nisan, Hep neşeyle doluyor insan' şarkısıyla 23 Nisan kutlanıyor. Padişahı kovmakla neşe dolanlar olabilir onların tercihidir, ama benim çocuğuma bu şarkının devlete ait okulun bahçesinde söyletilmesine karşıyım. Yönetim biçimi olarak demokrasiyi seviyorum, ama padişahın kovulmasıyla demokrasi gelir mi? Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olur mu? Fatih'in torunu olmayla, adına köprü yapılan Osman Gazi'yle, ecdadımla övünüyorum, ama çocuklarımı zehirleyen bu şarkılardan da utanıyorum."

Son Güncelleme: 18.06.2022 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.