banner388

O Ülkedeki FETÖ Okulları Maarif Vakfı'na Devrediliyor

15 Temmuz gecesinde terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuştu.

O Ülkedeki FETÖ Okulları Maarif Vakfı'na Devrediliyor

15 Temmuz gecesinde terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuştu.

10 Şubat 2017 Cuma 20:39
O Ülkedeki FETÖ Okulları Maarif Vakfı'na Devrediliyor

15 Temmuz gecesinde terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuştu. O tarihten sonra ise kapsamlı soruşturmalar başlatılmış, örgüte ait çok sayıda kuruluşa el konulmuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Koordinatörü Mucip Uludağ, başkent Kabil’de bulunan TİKA merkezinde yaptığı açıklamada "FETÖ terör örgütünden ülkemimizin bayrağını, ülkemizin ismini kullanarak burada açmış olduğu okulları en kısa süreçte hızlı bir şekilde devralarak burada mevcut eğitim öğretim kalitesinin de üzerinde bir kaliteyi Afgan halkına, gençlere sunacağımızı buradan ifade etmek istiyorum’’ diye konuştu.

Uludağ, Afganistan’ın kuzeyinde yer alan kız lisesinin koordinasyonunun sağlandığını belirterek "yirmi gün içerisinde yönetici ve idareci ekibi ile ilk tabelayı asacağız’’ dedi.

Uludağ Afganistan'a Seslendi

Afgan devleti ve halkına çağrıda bulunan Uludağ, "Geçmişten bugüne gelen tarihi bağlarını canlı tutmak adına burada bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.
FETÖ terör örgütünün Afganistan’da açmış olduğu okulların geçmişi 1996 yılına dayanıyor.

Son Güncelleme: 10.02.2017 20:43
Anahtar Kelimeler:
FetöAfganistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.