banner388

O Günlerde Parasını Çekmeyenler Yandı !

Geçici olarak iş göremezlik ücreti; hekim ya da sağlık kurulu raporlarında belirtilmiş olan istirahat süreleri için ödeniyor.

O Günlerde Parasını Çekmeyenler Yandı !

Geçici olarak iş göremezlik ücreti; hekim ya da sağlık kurulu raporlarında belirtilmiş olan istirahat süreleri için ödeniyor.

23 Eylül 2016 Cuma 12:07
O Günlerde Parasını Çekmeyenler Yandı !

Geçici bir şekilde iş göremezlik ücreti; sigortalının iş kazası geçirmiş olması, meslek hastalıklarına yakalanması veya hastalık ve hamilelik gibi durumlarda, yetkilendirilmiş olan hekim yada sağlık kurulunun raporlarında belirtilmiş olan istirahat süreçlerinde ödenmekte. Sigortalı olanlar, hastaneden almış oldukları rapor sebebiyle, geçici bir şekilde çalışamadığı için aylık veya da haftalık olarak gelir kaybı yaşamakta. Oluşan bu gelir kaybının telafisi, geçici olarak iş göremezlik ödeneği ile sağlanmakta. İstirahat raporunun bitmesini takip eden gün itibari ile geçici iş göremezlik ödeneğine ait olan ödeme işlemleri başlayıp, anlaşmalı olan bankaya sigortalının TC kimlik numarasına yollanıyor.

Fakat son günlerde iş göremezlik ödeneği alınmasında, yetkili olan banka hesabından tam 6 gün içerisinde çekim yapılmadığında 3 aya varan gecikmeler yaşanmakta olduğu belirtiliyor. Her ay 8 ile 14’ü arasında çekilmesi için iş göremezlik ödeneği işçi adına banka hesabına aktarılmakta. Çeşitli sebeplerle paranın banka hesaplarında o tarihler aralığında çekilmemesi durumunda, hak edilmiş olan ödenek emanete alınıp daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu hesabına geri yollanıyor. Ücret geri yollandığında SGK’ya tekrardan başvuru yapılması isteniyor. Bu tarih den itibaren işlemlerin tamamlanması ile paranın tekrar bankaya aktarılması zaman aldığı söyleniyor. SGK’nın her şubenin aylık ortalama 7-8 bin iş göremezlik ödeneği işlemlerini yaptığı belirtildi.

Son Güncelleme: 23.09.2016 12:56
Anahtar Kelimeler:
SigortaIş Görmezlikücret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.