banner388
banner390
banner410
banner408

Müzisyenlerden İlginç Eylem! Dolar Yaktılar

Aydın'da müzisyenler düğünlerde atılan sahte dolarları protesto etmek için sokak ortasında dolarları çakmakla yaktı.

banner269

Müzisyenlerden İlginç Eylem! Dolar Yaktılar

Aydın'da müzisyenler düğünlerde atılan sahte dolarları protesto etmek için sokak ortasında dolarları çakmakla yaktı.

14 Temmuz 2016 Perşembe 10:52
Müzisyenlerden İlginç Eylem! Dolar Yaktılar

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kahvehanede toplanan 30 müzisyen, düğünlerde atılan sahte dolar ve sahte 100 TL'lik banknotları protesto etmek amacıyla yanlarında getirdikleri yaklaşık 5 bin dolar sahte parayı da sokak ortasında yaktılar. 

Grup adına açıklamada bulunan solist Ersin Özvardar, sahte dolarlarla kendini zengin gibi göstermeye çalışırken müzisyenlere saygısızlık yapıldığını söyleyerek, "Bu kadar müzisyen kimseden zorla para istemiyor fakat düğünlerde atılan bu paralar bizlere hakaret boyutuna geliyor. Müzisyen camiası duygusal bir camiadır. Sahneye çıkıp eline mikrofon almak bile çok çok önemli bir maharettir ama bu durumların karşısında bozulan morallerle o düğünün sağlıklı ve güzel bir şekilde geçmesine olanak duyulmamaktadır. Temel olarak son sözlerimi söyleyeceğim o da kazançlarımız tamamen düştü. Unutulmaması Gereken bir durum müzisyenlerde bir aile bakıyor. Aramızda ciddi sorunlar yaşayan arkadaşlarımız var. Birde üstüne kazançlarımız ile oynanınca işimiz daha zor duruma geliyor, sağlıklı bir şekilde işimizi yerine getiremiyoruz. Gerçek insanların sahteliğine hayır diyoruz" dedi.

Bir başka müzisyen Nihat Ülker ise, "Düğünde para atmak nedir? Örf ve adetlerimize göre oynayana duyduğumuz saygıyı sevgiyi müzik icra edene duyduğumuz saygıyı sevgiyi gösteren bir belirtidir. Bu bizim aldığımız karşılıktır bir yerde. Hangi insan bağış kutusuna sahte para atıyor. Böyle bir şey yok. Ama düğün yerinde iş gösteri olunca gidiyor sahtesini alıyor, geliyor. Genel olarak ülkede bu paranın basımını dağıtımını satımını yasaklamak gerek. Sonuçta insanları aldatıcı bir para bu. Yasal olarak da böyle bir paranın basılması doğru değil, boyutları ve basımı yasalarımıza uymuyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.