banner388

Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 17 ölü, 38 yaralı

Mülteci grubu taşıyan araç gece seyir halindeyken feci şekilde kaza yaptı. Kaza sonucu 17 kişi öldü 38 kişi ise yaralandı.

Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 17 ölü, 38 yaralı

Mülteci grubu taşıyan araç gece seyir halindeyken feci şekilde kaza yaptı. Kaza sonucu 17 kişi öldü 38 kişi ise yaralandı.

30 Mart 2018 Cuma 10:59
Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 17 ölü, 38 yaralı

Kaçak yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan mültecileri taşıyan araba gece feci bir şekilde kaza yaptı. Afganistan ve Pakistan uyruklu mültecilerin bulunduğu aracın kaza yapması sonucunda 17 kişi öldü 38 kişi ise yaralandı.

Iğdır'ın Tuzluca karayolu Şehit Bülent Aydın Havalimanı mevkiinde mültecileri taşıyan 65 EP 701 araç orta refüjde bulunan elektrik direğine çarparak kaza yaptı. Elektrik direğine çarpması sonucunda alev alan araçta 50 adet mülteci bulunuyordu. Yanan araçta bulunan mültecilere diğer araçta bulunan mülteciler yardım etti.

Kaza sonucunda olay yerine çok sayıda arama kurtarma, ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri geldi. Olay yerine gelen ekipler alev alan araca müdahale etti. Tüm müdahalelere rağmen yanan araçta bulunan 17 kişi acı şekilde yanarak can verdi. Yaralanan diğer 38 mülteci ise ambulanslarla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunana Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olduğunu değerlendirdiğimiz göçmen taşıyan 2 araç trafik kazasına karıştı. Öndeki araç kontrolü kaybedip refüjdeki bariyerleri geçerek elektrik direğine çarptı ve elektrik kontağından alev aldı. Alev alan minibüs içindeki sürücü ile 3 mülteci hayatını kaybetti. Bu araçtan yola savrulan diğer mülteciler de yaralandı. Yola savrulan yaralıların bir kısmına arkadan gelen diğer araç çarptı. Kazada 17 kişinin hayatını kaybettiğini şu an hastanede tedavi gören 38 yaralı var. Bunların yaklaşık 8’iameliyata alındı. Bütün doktorlarımız şu anda hastanedeler. Ağır yaralılar Erzurum, Kars ve Van'a sevk ediliyor" ifadelerini kullandı.

Kaza nedeni ile Iğdır-Kars karayolu çift şeritli olarak kapatıldı. Yolun açılması için çalışmalara başlandı. Cumhuriyet savcısı, olay yeri inceleme ekipleri kaza yerinde incelemeler yapamaya başladı.

Kaza yapan aracı kullanan Mehmet Kayahan, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Son Güncelleme: 30.03.2018 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2018-03-30 11:50:16

Allahım sen koru yarabim kaza dan, beladan, kötü insanların şerinden