banner388
banner390
banner410
banner408

Müjde ! Öğrencilere Çift Burs İmkanı

Bir çok öğrenciyi ilgilendiren çift burs müjdesi geldi.

banner269

Müjde ! Öğrencilere Çift Burs İmkanı

Bir çok öğrenciyi ilgilendiren çift burs müjdesi geldi.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 23:45
Müjde ! Öğrencilere Çift Burs İmkanı

Yükseöğretim Kurulu (YÖK) 100/2000 Doktora Burs projesi çerçevesinde doktora eğitimi alan öğrencilere, TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinin yerine getirilmesi şartıyla 'çift burs' verileceği açıklandı. YÖK yetkililerince paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'nin öncelikli alanlarındaki doktoralı insan kaynağının karşılanması için, devlet üniversitelerinde bu eğitimi alan öğrencilerin desteklenme amacıyla YÖK 100/2000 Burs projesi hayata geçirilmişti.

Proje çerçevesinde doktora eğitimi alan bursiyer öğrenciler, açıklanan yeni alınan karara göre 'Çift burs' alabilecekler. YÖK'ün bu çerçevede verdiği burs miktarı çalışmayan öğrenciler için 2 bin 250 TL iken, TÜBİTAK tarafından tanımlanan başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getirenler çift burs ile aylık 4 bin 500 lira olacak. Çift Burs için kriterler ise, "TÜBİTAK akademik dergilerinde yayımlanmış makale, SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış makale, uluslararası alan indekslerince taranan dergilerde yayımlanmış makale, ULAKBİM TR Dizin kapsamında yer alan dergilerde yayımlanmış bilimsel makale, bilimsel toplantılarda sunulmuş ve tam metni basılmış sözlü bildiri, başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az 1 yıl BİDEB bursiyeri veya ARDEB proje bursiyeri olarak bir projede yer almış olmak" olarak açıklandı.
 

Anahtar Kelimeler:
öğrenciBurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.