banner388

Milli Savunma Bakanı Akar sınırda açıklamalarda bulundu...

Milli Savunma Bakanı Akar, terör ve kaçak göçmen girişleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak "Sınırda her zamankinden çok daha yoğun tedbirler alındı" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar sınırda açıklamalarda bulundu...

Milli Savunma Bakanı Akar, terör ve kaçak göçmen girişleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak "Sınırda her zamankinden çok daha yoğun tedbirler alındı" ifadelerini kullandı.

15 Ağustos 2021 Pazar 10:26
Milli Savunma Bakanı Akar sınırda açıklamalarda bulundu...

Hulusi Akar Van'ın Başkale ilçesindeki 6'ncı Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ederek terör, mülteci sorunu ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akar Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerinin Gara'ya harekatında 6, Harkurt'ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son Dakika! Bakan Akar: Sınırda her zamankinden çok daha yoğun tedbirler alındı, her gün 150'den fazla pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor

DAHA YOĞUN TEDBİRLER ALINDI

Akar ziyaretinin ardından açıklamada bulunarak "Her gün 150'den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor. Termal gece görüş cihazları dahil bin civarında keşif gözetleme vasıtamızla faaliyet gösteriyoruz. Hudutta her zamankinden çok daha yoğun bir şekilde tedbir alındığını, hududun kontrolünün daha da etkin olduğunu herkesin bilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

91 BİN 78 KİŞİ YASA DIŞI YOLLARLA ÜLKEYE GİRMEYE ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Hudut birliklerinin yıl başından bu yana yurt genelinde 91 bin 78 kişiyi yasa dışı yollarla girmeye çalışırken yakaladığını ifade eden Akar, “Bunlardan İran hududunda yakalananların sayısı 587’dir. Hudutlarımızdan girmesi engellenenlerin sayısı ise 181 bin 328 oldu. Bunların İran sınırına tekabül edenlerinin sayısı ise 61 bin 943'dür. Asker-sivil iş birliği yoğun şekilde uygulanarak gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Bir tarafta hudutta askerler diğer tarafta mülki makamlar diğer tarafta ise Cumhuriyet savcılıklarımız bu konuyu etkili bir şekilde yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Akar yasa dışı yollarla ülkemize girmeye çalışan Afgan sayısında artış olduğu fakat sosyal medyada dolaşan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını aktararak "Hudutların kontrolü eskisinden çok daha ileri düzeyde. İlk hatta hudut birlikleri, Kara Kuvvetleri unsurları, derinlikteki alanda jandarmalar, içerideki bölümlerde polis özel harekat var. Dolayısıyla ortaya atılan görüntülerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını çok açık bir şekilde bir kez daha burada müşahede ettik.” dedi.

SİNOP İÇİN YARDIM 

Akar Sinop'ta yaşanan felaket için  "Sinop Türkeli'nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlamak, mahsur kalan vatandaşlarımızın ve araçlarının tahliyesi için görevlendirdiğimiz iki gemimiz yola çıktı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: haberler.com

Son Güncelleme: 15.08.2021 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.