banner388
banner390
banner410
banner408

Kurbanlıklara kötü davranırsanız cezası tam…

Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulunca Türkiye genelinde komisyonlar oluşturuldu. Söz konusu tebliğe göre kurbanlıklarına kötü davranışlarda bulunanlara para cezası kesileceği belirtildi.

banner269

Kurbanlıklara kötü davranırsanız cezası tam…

Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulunca Türkiye genelinde komisyonlar oluşturuldu. Söz konusu tebliğe göre kurbanlıklarına kötü davranışlarda bulunanlara para cezası kesileceği belirtildi.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 11:13
Kurbanlıklara kötü davranırsanız cezası tam…

Kurban Bayramı Cuma günü başlıyor. Kimi vatandaşlar kurbanlıklarını alırken kimileri ise fiyatların daha da düşmesi için bayramın gelmesini bekliyor. Yetkili makamlar kurban kesim işlemlerinde nelerin yapılması gerektiğini vatandaşlara uyarı niteliğinde belirtirken bir konu üzerinde de dikkat çekilmek isteniyor.

Belirlenen kurallara uyulmadığı takdirde ceza var

Kurban kesimini uygun olmayan yerlerde kesim faaliyetlerinde bulunacak olan kişilere Çevre Kanunu gereği 203 TL ceza verilecek. Kesim yerlerinde yasaklara uymayanlara da idari para cezası uygulanacak.

Kurbanlık hayvana kötü davrananlara 546 ile 1097 TL arası ceza verilecek

5199 sayılı Hayvan Haklarını Korumu Kanunu’nun 12’nci maddesi gereğince cezalar verileceği belirtildi. Resmi Gazetede yayınlanan tebliğde, 12’nci maddenin ilgili fıkralarında konuyla ilgili detaylı bilgiler verildi.

‘’ 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 12'nci maddesinin birinci fıkrasına göre; hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına 1097 TL idari para cezası uygulanır. * 5199 sayılı Kanunu'nun 12'ncinci maddesinin ikinci fıkrasına göre , kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bir anda kesimi, kesim yerleri, ehliyetli kesim yapacak kişiler ve ilgili diğer hususlarla ilgili hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına iki bin 752 TL idarî para cezası uygulanır. * 5 bin 199 sayılı Kanun'un 14(üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre; hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasak olup bu hükme aykırı davrananlara 546 TL idari para cezası uygulanır. * Yine, 5 bin 199 sayılı Kanun'un 14'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının (e) bendine göre; kesin olarak öldüğü anlaşılmadan hayvanların vücutlarına müdahalede bulunmak yasak olup bu hükme aykırı davrananlara 546 TL para cezası uygulanır.’’denildi.
 

Son Güncelleme: 30.08.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.