banner388
banner390
banner410
banner408

Küçük Leyla'nın ölümünde şok eden karar

2018 yılında Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan küçük Leyla'nın ölümüne ilişkin görülen davadan tepki çeken bir karar geldi

banner269

Küçük Leyla'nın ölümünde şok eden karar

2018 yılında Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan küçük Leyla'nın ölümüne ilişkin görülen davadan tepki çeken bir karar geldi

08 Ekim 2021 Cuma 22:28
Küçük Leyla'nın ölümünde şok eden karar

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz yargılanan 7 sanık hakkında beraat kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

2018 yılında Ağrı'da yaşayan  Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin küçük kızları Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldikleri dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde 15 Haziran günü kaybolmuştu.

Leyla'nın kaybolması günlerce sosyal medyada ve televizyon kanallarında haber olurken 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde cansız bedeni bulunmuştu. Leyla'nın ölümüyle ilgili amca Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Karar davasının ardından tutuklu amca Yusuf Aydemir de tahliye edildi. Minik Leyla’nın davası Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası görülmeye başlanmıştı. Sanıklar kararın bozulmasının ardından ikinci kez hakim karşısına çıktılar.

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTi


Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin Mehmet Ali Aydemir, amca Musa Aydemir (28), amca Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden Besim Dursun (47) ile eşi Hatun Dursun (55), Ayşe Artam (37) ve eşi Yıldırım Artam (40) hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Duruşmanın başında ailenin avukatı dosyaya ilişkin beyanlarda bulunurken sanık avukatları savunmalarını sundular. Savcı ise mütalaasında Yusuf Aydemir, Mehmet Ali Aydemir ve Besim Dursun’un kasten adam öldürme suçundan tutuklanmasını Ayşe Artam ve Yıldırım Artam’ın yardım etme suretiyle adam öldürme suçundan tutuklanmasına Musa Aydemir ve Hatun Dursun’un ise beraat etmesini istedi.
Mütalaanın ardından mahkeme başkanı kararını açıkladı. Davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 08.10.2021 22:40
Anahtar Kelimeler:
LeylaCinayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dasdsa 2021-10-09 10:44:56

varlığında arayip sormayan hükümet(sosyal devlet) ölüncemi üstüne düşecekdi, adaleti yandaşları ile dereye attılar. onun tek suçu var olmakdı, niceleri gibi!!