banner388

KPSS her sene mi yapılacak?

KPSS b grubu sınavları hakkında bir açıklama geldi. KPSS her sene mi yapılacak? İşte cevabı...

KPSS her sene mi yapılacak?

KPSS b grubu sınavları hakkında bir açıklama geldi. KPSS her sene mi yapılacak? İşte cevabı...

16 Aralık 2020 Çarşamba 22:05
KPSS her sene mi yapılacak?

KPSS B Grubu sınavlarının her sene yapılması ile ilgili teklifin TBMM'ye geldiği bildirildi. 
 
Söz konusu teklif ile ilgili açıklamada bulunan Altıntaş, "Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş yaptığı açıklamada "KPSS sınavlarının her yıl yapılmasıyla ilgili tasarının detaylarını öğrenmek için gün boyu milletvekillerimiz ile görüşmeler sağlamaya çalıştık. MHP Milletvekili değerli hocamız Sefer Aycan, 'Bu konu Milli Eğitim Komisyonunda görüşüldü ise bile şu an bütçe görüşmeleri ve gündem yoğunluğu nedeniyle hayata geçmesi mümkün olmadığını komisyonca onaylanması, genel kurula gelmesi, kabulü yasakalşması gibi süreçlerin bir hayli zaman alacağını' belirtti. Kendisinin farklı komisyonda olması sebebi ile konudan haberi olmadığını da dile getirdi. Diğer milletvekillerimiz ile de konuyu görüşme şansımız oldukça sizleri bilgilendireceğim. Geçtiğimiz günlerde verilen soru önergesinde de durumun DPB ve ÖSYM tarafından değerlendirilip müşterek kararlar alındığı cevabı Ziya Selçuk tarafından verilmişti. Gündemde böyle bir şey var ama anladığımız kadaroyula yaın tarihte hayata geçmesi mümkün değil" demişti.

MHP KARARINI AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan yaptığı açıklamada KPSS B grubu sınavlarının her sene olmaması gerektiğini belirterek "KpssB HerSeneOlmasın KPSS nin her sene olması puan ve sıralama sorununa neden olacak, karışıklığa sebep olacaktır. Bu nedenle eskisi gibi,iki yılda bir olması uygundur." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burakk 2020-12-16 22:46:49

sağlık ve öğretmenlik harici en küçük alım süreci 6 7 ay sürüyorken her sene sınav düşük puan alanların haricinde kimseye yaramaz. Ne kamuya ne devlete ne adaylara. Seneye daha iyi çalışırımcıların bencilliği ve rant peşinde arkasına mürit toplamaya çalışanların popülarite sevdalalarından başka bişe değil. Bir kişi diyor mu bu sınavlar bu tercihler ne kadar para? Çoğu aday sınav ücretlerini tercih işlemlerini utana sıkıla ana babasından istiyor. Yapacaksanız bununla ilgili çalışma yapın da alkışlayalım canı gönülden.

Avatar
sefer 2020-12-17 14:10:15

baraj puanı 80 olur iki senede bir yapılır sözlü mülakat kaldırılır, kimseye de haksızlık olmaz.