banner388

Keloğlan Ak Ülkede masal kitabında rezalet

'Keloğlan Ak Ülkede' isimli masal kitabında yer alan ifadeler büyük tepki çekti. Kitapta Hızır adında bir karakterin kız çocuğuna tecavüz etmesi ve çocuğun hamile kalması gibi ifadelere yer verildi.

Keloğlan Ak Ülkede masal kitabında rezalet

'Keloğlan Ak Ülkede' isimli masal kitabında yer alan ifadeler büyük tepki çekti. Kitapta Hızır adında bir karakterin kız çocuğuna tecavüz etmesi ve çocuğun hamile kalması gibi ifadelere yer verildi.

18 Ekim 2018 Perşembe 21:15
Keloğlan Ak Ülkede masal kitabında rezalet

Çocuk kitabı olarak yazılan 'Keloğlan Ak Ülkede' kitabında Hızır adında bir karakterin masal kahramanı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması ve çocuğun hamile kalması konusunun işlenmesi tepkiyle karşılandı.

Durmuş Yılmaz imzalı kitapta "Hızır, baygın kızın üstüne, eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: 'Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın,' diyerek birden yok oldu.' bölümü kan dondurdu. Küçük çocukların psikolojik olarak etkileneceği metinlerde 'Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğu var. Yakında doğacak" kelimelerine yer verilmesi büyük tepki çekti.

Öyküde ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Ağabeyi ava gittikten sonra bacısı bulaşıkları yıkadı. Bulaşık suyunu bir yarığı döktü. Masal bu ya, Hızır; o pis suratlı, ak sakallı, kocaman kafasıyla bulaşık suyunun döküldüğü yerden çıkmasın mı! Kız, karşısında bu pis suratlı adamı birden görünce bayıldı! Siz, ölen birisi dirildi mi sandınız şimdi? O durmadan dirilen şey, kötülüktür. İyilik, iyi insanlar tarafından yaratılır."

"Neyse dönelim Hızır'a. Hızır, baygın kızın üstüne, eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: "Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın," diyerek birden yok oldu.

Kız ağabeyine olanları söylese çok iyiydi ya korkusundan söyleyemedi. Hızır da her gün gelerek "Seni ağabeyine söylerim." diye korkutup onun koynuna giriyordu. Kız, memnun değildi, ama yapabileceği bir şey de yoktu. Bir gün Hızır dedi ki: 

"Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğu var. Yakında doğacak. O doğunca ağabeyinin avdan döndüğü yola bırakacaksın. Avdan gelirken çocuğu bulacak, kucaklayıp getirecek. "Bacım; al bu çocuğu, bir ninni söyle, ak sütün aksın; emdir, büyütelim. İkiyken üç olalım, diyecek. İşte o zaman sen 'Götürrrr! İstemem' diyeceksin"

Son Güncelleme: 19.10.2018 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2018-10-18 22:48:49

İsmi zaten yanlış kime yalakalık yapıyor yazar AK ülke derken. İçerik zaten berbat. Onay veren kim onuda sorgulamalı

Avatar
Yazar 2018-10-18 22:12:13

Yazarlarda sapıttı ülkede sapıttı

Avatar
akshsv 2018-10-19 01:53:21

Ak ülke nedir baska isim mi yok.

Avatar
TalT 2018-10-19 06:25:46

Bu kadar sapık kimin eseri belli. Sahı bu ülkeyi kim yönetiyor. Nerde o yol yaptık diyen geveze insanlar.memleketimin sokaklarında 40 tl ye kendini satan 20 yaşında bayanlar var. Ortalık nelerle dolu bizi nelerle uğraştirip oyaliyorlar.yakinda herkez birliğimizi anlayacak ama geç olacak

Misafir Avatar
zxt 2018-10-19 09:42:50 @TalT

boş onuşmak ailenizde genetik bir şey galiba yoksa banamı öyle geldi

Beğenmedim! (4)
Avatar
Saime 2018-10-19 08:08:10

Kitap 1981 de yazılmış.Yıllardır kaç körpe beyin zehirlendi acaba?

Avatar
Zalım 2018-10-18 21:31:09

Sonra da öğretmenler neden öğrencilere ayrı kitap aldırıyor diye insanlar şikayet ediyor alın size devletin verdiği kitap.

Avatar
Elli5 2018-10-19 08:46:22

Hiç kimse mi denetlemiyor arkadaş bu kitapları...

Avatar
Derya 2018-10-19 08:47:36

adam süper düz sapok işte kim neyi tartışıyor