banner388

Kediye işkence eden asker hakkında Valilikten açıklama

Erzincan Valiliği kediye işkence yapan askerin serbest bırakılmasının ardından açılama yaptı.

Kediye işkence eden asker hakkında Valilikten açıklama

Erzincan Valiliği kediye işkence yapan askerin serbest bırakılmasının ardından açılama yaptı.

04 Aralık 2017 Pazartesi 19:43
Kediye işkence eden asker hakkında Valilikten açıklama

Konuya dair Erzincan Valiliğinden yapılan açıklama, “03.12.2017 günü ilimizde meydana gelen ve kamu vicdanını derinden yaralayan elim olayın faali T.H. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince hukukumuzda hayvana yönelik suçlarla ilgili olarak TCK 151/2 düzenlemesinin sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlara ilişkin mevzuatımızın yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin TCK yahut sair kanunlarda bulunmadığı, iş bu noksanı izale anlamında TCK 151/2’de yer alan sahipli kelimesinin tasfiyesi ile sahipsiz hayvanlar yönünden de hukuki himayenin ve cezai müeyyidenin sağlanmış olacağı anlaşıldığından sahipli kelimesinin anayasaya aykırılığı hususunda Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunulmasına, şüpheli T.H.’nin CMK’nın 190’uncu maddesince adli kontrol altına alınmasına ve adli kontrol tedbirleri kapsamında şüphelinin haftanın 7 günü günde 2 defa kolluk birimine imza atmasına karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 8’inci maddesinin 2’nci fıkrası ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 35’inci maddesi gereğince 2252 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yine ilgili hakkında Milli Savunma Bakanlığımızca görevlendirilen müfettiş heyetinin idari tahkikat işlemi devam etmektedir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
AskerKediIşkence
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 2017-12-05 13:06:37

seni aklıma kazıdım olum sen nasıl olsa terhis olacan seni kapıda bekleyip az ilerdeki demirlere ben de senin kafanı vuracam öyle tekme atcam

Misafir Avatar
orhan 2017-12-05 16:45:51 @mehmet

olm bi uza git la, ötede oyna.

Beğenmedim! (0)
Avatar
mehmet 2017-12-05 21:09:31

oynarız da oynatırız da gülüm