banner388

Kayseri'deki Patlamada Şehit Sayısı Belli Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kayseri’deki patlamada terör saldırısında 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.

Kayseri'deki Patlamada Şehit Sayısı Belli Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kayseri’deki patlamada terör saldırısında 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 11:23
Kayseri'deki Patlamada Şehit Sayısı Belli Oldu

TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da patlamanın gerçekleştiği Kayseri'ye gittiği belirtildi.

Terörle mücadelede bugüne kadar adı en sık duyulan askeri birliklerden biri de Kayseri'deki 1. Komando Tugayı oldu. Tıpkı JÖH ve PÖH'ün olduğu gibi, seçkin birliklerden oluşan komandolar terör örgütüne hem dağda hem şehirdeki hendeklerde darbe üstüne darbe indirirken, bugün çarşı iznine sivil bir şekilde çıkarken otobüsün içinde kalleşçe bir saldırıya uğradı.

İŞTE BOMBALI ARAÇ
Kayseri Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Bomba yüklü araç tamamen paramparça olurken geriye sadece bir şase kaldı.

Son Güncelleme: 17.12.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.