banner388

Karpuz ambalaja giriyor

Yaş sebze ve meyvelerin ambalajlanması kararı sonrası firmalar harekete geçti. Firmalardan biri de çürümeyi önlemek için karpuza ambalaj geliştirdi.

Karpuz ambalaja giriyor

Yaş sebze ve meyvelerin ambalajlanması kararı sonrası firmalar harekete geçti. Firmalardan biri de çürümeyi önlemek için karpuza ambalaj geliştirdi.

03 Ağustos 2017 Perşembe 10:33
Karpuz ambalaja giriyor

Gıdalardan uzun süre faydalanmak amaçlanırken ürünlerin bozulmadan saklanabilmesi ve insan sağlığına olumsuz etki taşımaması en önemli unsurların başında geliyor. Çalışmalar bu doğrultuda sürdürülürken gıda komitesinin yaş sebze ve meyvelerin ambalajlanması ve soğuk hava depolarında bulundurulması kararı aldığı biliniyor. Kararın arkasında ki etken ise 25 milyar TL’lik ürünün nakliyat sırasında zayi olması.

Söz konusu kararın ardından firmalar hemen harekete geçti ve ürünlerin ambalajlama işlemine başladı. Hükümetin de konuyla ilgili kısa süre içerisinde adım atacağı konuşulurken ambalajlama ve paketleme tesislerinin kurulmasında yüzde 50 oranında teşvik vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Kutuda karpuz hem hijyen hem de güvenli

Ürünlerin zarar görmesini istemeyen bir firmada karpuzu kutuya koyarak olası zarara engel olmaya çalıştı. Karpuzda taşınma sırasında yüzde 15 oranında zayi durumu oluşuyor. Bunu engellemek için kutuya koyulması ambalajlanması birçok kişi tarafından da destek alıyor.  Karpuzun kuta olması hijyen açısından önem sağlarken zayi olmasının da önüne geçilmiş oluyor.
 

Anahtar Kelimeler:
KarpuzKUTUDA KARPUZAMBALAJ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.