banner388

Karayolları işçilerinden eylem

Tokat Karayolları 74. Şube Müdürlüğü işçileri eylem yaptı. Yol-İş Sendikası 1 No'lu Samsun 74. Şube Temsilcisi Duran Dönmez konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karayolları işçilerinden eylem

Tokat Karayolları 74. Şube Müdürlüğü işçileri eylem yaptı. Yol-İş Sendikası 1 No'lu Samsun 74. Şube Temsilcisi Duran Dönmez konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

26 Mart 2018 Pazartesi 10:41
Karayolları işçilerinden eylem

Tokat Karayolları 74. Şube Müdürlüğü işçileri, kadro talepleri doğrultusunda yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

Yol-İş Sendikası 1 No'lu Samsun 74. Şube Temsilcisi Duran Dönmez işçiler adına yaptığı konuşmasında, 696 Sayılı Kanun Hükmünde ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronların çalıştırdığı işçilerin bir bölümünün kadroya alınması memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. 

Dönmez, karayolları yola bakım işinde çalışanların kadro dışı kaldığını öne sürerek, "Söz konusu kararnameyle karayollarında asıl işin bir parçası olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri 'anahtar teslimi' olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dahil der türlü asıl işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, Köylere Hizmet Götüme Birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılması, il özel idarelerinde 5 ay 29 gün çalışan işçilerin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması, bizlerde hayal kırıklığı oluşturmuş, çalışanları aileleri ile birlikte üzmüştür. Kadroya geçişte taşeron yanında çalışanları işçiler arasında ayrım yapılması, bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanımızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştır" ifadelerini kullandı. 

Dönmez, beklentileri ile ilgili olarak, "Karayolları Genel Müdürlüğünde muvazaalı, yani kanuna karşı hileli olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarında kadrolarına geçirilmesini, il özel idarelerinde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil, doğrudan kadroya alınmalarını, Belediyelerde ve il özel İdarelerinde kısmi süreli olarak 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılmasını talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin; taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerinin başlangıçta açıklandığı kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor, Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ya he he 2018-03-26 15:27:32

Nekadar karayolları çalışanı varsa tanıdığım yatıyor kahveden çıkmıyor aslında çalışanlar hep taseronlar adamlar haklı yatanı kadrodan aydınlar çalışanı alsınlar daha iyi olur eylem yapanları da arasında yatan çok var biliyorum şimdi yan cizmesinler

Avatar
burakk 2018-03-26 21:37:23

Osmanlının beşik ulemalığını karayollarında yaşattınız daha ne istiyosunuz