banner388
banner390
banner410
banner408

Karadenizin yeni havalimanı için dolgu çalışmaları başladı

Karadeniz'de tıpkı Ordu-Giresun Havalimanında olduğu gibi denizi doldurularak yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmaları başladı.

banner269

Karadenizin yeni havalimanı için dolgu çalışmaları başladı

Karadeniz'de tıpkı Ordu-Giresun Havalimanında olduğu gibi denizi doldurularak yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmaları başladı.

16 Eylül 2017 Cumartesi 16:14
Karadenizin yeni havalimanı için dolgu çalışmaları başladı

Karadeniz'e denizi doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanın ardından aynı şekilde inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanının deniz dolgusuna başlandı. Havalimanının temeli 3 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.


Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy sahilinde 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş dolgu kullanılarak inşa edilecek olan havalimanına günlük 83 bin ton dolayında taş nakli planlanıyor. 


Havalimanı inşaatında taş nakliye kamyonlarının trafiği aksatmaması için ise Pazar Tüneli üzerinden geçilecek yeni yol kullanılacak. Havalimanında en derin yeri 22 metre olmak üzere 17 metrelik bir dolgu yapılacak. Havalimanı tamamlandığında yılda 2 milyon kişiye hizmet verecek.


1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak olan Rize-Artvin Havalimanı inşaatı Cengiz İnşaat-Aga Enerji İş Ortaklığı ile hayata geçirilecek.


Havalimanının 29 Ekim 2020'de tamamlanması öngörülüyor.


İHA

Son Güncelleme: 17.09.2017 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih ERDOGAN 2017-09-16 18:15:59

avrupada bu kadar yakin birbirine havaalani yok. sacmalik bu kücücük sehirlere havaalani yapip bursa gibi bir sehirde uluslararasi ucuslara kapali bir havaalani olmasi sacmaliktir. sirf oy ugruna üniversite ve havaalani yapmak ne kadar basitdüsüncedir, herkezi okutma politikasi ne kadar cag dan uzak. avrupada bizim kadar üniversiteli yok, ama bizimkiler türke bile konusmakdan aciz yani kalite sifir egitimde sonuc bu

Avatar
cihan 2017-09-17 02:34:28

Sayın Salih Erdoğan söylediklerinize katılmamak mümkün değil.Her şehire üniversite,her şehire havaalanı yapmak oy toplamak uğruna devlet imkanlarını çarçur etmektir.Ayda yılda 10 uçak inecek yere havaalanı yapmak yada dediğiniz gibi sırf üniversite diplomalı sayısını arttırmak için her yere üniversite yapmak (kaliteli eğitimden ve yeterli teçhizattan uzak) binalar dikmek olmuyor...

Avatar
yalcin metin 2017-09-16 19:38:58

Avrupa da 1 saatlik butun mesafelerde hizli tren , metro ve banliyo seferleri var . Hem bu dediginiz de dogru degil . Londra da 4 havalimani var 3 u buyuk havalimani ( Heatrow , Gatwick ve Standsted . Benim yasadigim sehir Oslo - Norvec ve nufusu Samsun kadar ama Gardermoen , Moss ve Torp diye 3 uluslararasi havalimani var. ( butun havalimanlarini isimleri ile beraber yazdim , belki inanmayip arastirmak istersin )