banner388

Karadeniz'de maden faciası!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir kömür madeninde 2 madenci, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

Karadeniz'de maden faciası!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir kömür madeninde 2 madenci, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

16 Temmuz 2017 Pazar 10:06
Karadeniz'de maden faciası!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Gümüşgöze beldesinde bir kömür madeninde karbonmonoksit zehirlenmesi yaşandı. Olayda 2 madenci hayatını kaybederken 4 madenci ise karbonmonoksit gazından etkilenerek tedavi altına alındı.


Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 2 madencinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak, madencilerin girilmemesi gereken bir yere girdikleri için karbonmonoksit gazına maruz kaldıklarını belirtti.


Vali Memiş, yaşanan olayda hayatını kaybeden madencilerin Balıkesirli, yaralıların ise hepsinin Zonguldaklı olduklarını söyledi. Madende yaralanan Ramazan Kurt, Özkan Eliusta, Mehmet Yıldızhan ve Recep Özsoy’un tedavilerinin sürdüğü, Balıkesir nüfusuna kayıtlı Ramazan Bulut ve Şükrü Arslan'ın ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi.


Vali Memiş, konunun savcılığa intikal ettiğini, kendilerinin de yaşanan talihsiz olayı Maden İşleri Genel Müdürlüğüne ileterek gerekli idari tahkikatı yaptıracaklarını belirterek, "Hayatını kaybeden maden işçilerinden haber alınamayınca diğer 4 kişi o bölgeye girdi. Olay çok yeni. Biz 15 Temmuz anma programındayken olay meydana geldi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.