banner388

Kar tatili olan iller açıklandı! 5 ilde eğitime ara

Kar tatili olan iller belli oldu. 5 ilde valilikler yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiğini açıkladı.

Kar tatili olan iller açıklandı! 5 ilde eğitime ara

Kar tatili olan iller belli oldu. 5 ilde valilikler yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiğini açıkladı.

19 Ocak 2018 Cuma 09:29
Kar tatili olan iller açıklandı! 5 ilde eğitime ara

Türkiye'nin bazı illerinde etkili olan kar yağışı, eğitime sekte vurdu. Yoğun kar, Nevşehir, Sivas, Niğde, Bolu ve Karaman'da okulların tatil edilmesine neden oldu. Bu illerde okullarda karnelerin dağıtılacağı cuma günü eğitime ara verildi.


SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sivas'ta özellikle kuzey ilçelerde yoğun kar yağışı ve fırtına akşam saatlerinde etkili oldu.  Sivas Valiliği tarafından İl Merkezinde ki okulların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bir gün tatil edildiği duyuruldu. Engelli ve hamile kamu çalışanlarına ise bir gün izin verildi. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının son günü olması dolayısı ile okulların tatil edilmesi ile öğrenciler erken yarı yıl tatiline girmiş oldu. Okullarda karnelerin bugün öğrenci velilerine teslim edileceği öğrenildi.


BOLU'DA KAR TATİLİ

Bolu'da yoğun kar hayatı olumsuz etkiledi. Bolu Valiliği, olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerine 19 Ocak Cuma günü ara verme kararı aldı. Yar yıl tatilinin son günü okullar tatil edilirken engelli ve hamile kamu görevlileri de izinli sayılacak.


KARAMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Karaman'da kara teslim olan iller arasında yer aldı. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği belirtildi.


NEVŞEHİR’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Akşam saatlerinde il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Nevşehir Valiliği okulları tatil etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Nevşehir’de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 19 Ocak Cuma günü tatil edilmiştir" denildi.


NİĞDE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 19 Ocak günü Niğde geneli okulların tatil edildiği bildirildi. Öte yandan karne almak isteyen öğrencilerin karnelerini okullarından hafta içi gidip alabileceği ifade edildi.

Son Güncelleme: 19.01.2018 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.