banner388
banner390
banner410
banner408

Kangallar Sivas'a turist çekiyor

Sivas'a gelen yerli ve yabancı turistler kangal cinsi köpekleri görmeden şehirden ayrılmıyorlar.

banner269

Kangallar Sivas'a turist çekiyor

Sivas'a gelen yerli ve yabancı turistler kangal cinsi köpekleri görmeden şehirden ayrılmıyorlar.

06 Nisan 2018 Cuma 21:57
Kangallar Sivas'a turist çekiyor

Sivas'ın Merakum mevkiine yapılan Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi yerli ve yabancı turistlere adeta üzerine çekiyor. Sivas'ta 2 bin rakımda bulunan bu eğitim ve üretim yeri gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu. Yurtdışından gelen turistler tur halinde önce Sivas'ın merkezi yerlerini gezdikten sonra kangal yuvasına geliyorlar. Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi İşleticisi Hüseyin Yıldız, turistlere kangal cinsi köpekler hakkında bilgi verdikten sonra turistlerin köpekleri sevmesine izin veriyor.

Turist sayısının her geçen gün çoğaldığını belirten Yıldız, "Sivas kangalı sadece kendimizin değil ülkemizin turizm elçisidir. Bu yıl planlanan turlarla 23 bin civarında turist bekliyoruz. Bireysel olarak gelen turistlerle birlikte bu rakam 30 bini geçecektir. Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerden dahi kangalları görmek için gelen turistler var" ifadelerini kullandı.


 

Anahtar Kelimeler:
SivasTuristKangal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rahmi özkaya 2018-04-07 19:55:02

Ülkemızın mıllı ve tabii kültür doğal varlıkların gen kaynakları korunması ve geliştirilmesi için butürlü pojelerin devleımızce hıbe desteği sağlanmalıdır. Doğal ve kültürel turızm teşvık edılmelıdır..