banner388

Kamyon ve otobüsler için flaş karar!

Milli güvenlik ile alakalı durumlarda artık kamyon ve otobüs gibi araçlar 'kamu hizmet' için çağrılabilecek.

Kamyon ve otobüsler için flaş karar!

Milli güvenlik ile alakalı durumlarda artık kamyon ve otobüs gibi araçlar 'kamu hizmet' için çağrılabilecek.

09 Ocak 2018 Salı 10:39
Kamyon ve otobüsler için flaş karar!

Devlet, kamyon ve otobüsleri, darbe girişimi gibi milli güvenlik ile alakalı konularda 'kamu hizmet' için çağrılabilecek. 


Kara yolu taşımacılığı yönetmeliğindeki değişiklik ile birlikte milli güvenliğin tehlikede olduğu durumlarda kamyon ve otobüsler kamu hizmeti için çağrılabilecek. Ulaştırma Bakanlığı, güzergah belirlemek amacıyla yetki belgesi bulunan araç sahipleri ile 'kamu hizmeti yükümlülüğü sözleşmesi' yapılabilecek. Yeni uygulama ile birlikte NATO harekatları ve tatbikatlarda da aynı uygulama yapılabilecek.


İSTİSNAİ DURUMLAR İÇİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Ulaştırma Daire Başkanlığını yapan ve Türkiye’de ‘ulaştırma mühendisliği’ kavramının oluşmasını sağlayan AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı, düzenleme ilgili açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, "Bunu güvenlik yönünden bir düzenleme olarak görebiliriz. 15 Temmuz Darbe girişimine karşı koyan sivillere yönelik sorumluluk getirilmesin diye nasıl düzenleme yapıldıysa, bu düzenleme ile de özel sektörün araçlarından devletin yararlanabilmesinin önü açılıyor. Türkiye 15 Temmuz benzeri bir durumla karşılaştığında veya milli güvenliği ilgilendiren durumlarda, devlet özel sektör taşımacılığına belli bir yükümlülük getirebilmeli. Yaşanmış bir durum var ortada, hukuki boşluğu ortadan kaldırmak için yapılmış olabilir. Böyle bir istisnai durumda ihtiyaç olursa, devlet özel sektörden yararlanmak için bu yola başvurmuş olabilir" dedi.


Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Güncelleme: 09.01.2018 18:31
Anahtar Kelimeler:
OtobüsKamyonKamu Hizmeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.