banner388
banner390
banner410
banner408

Kamu personellerinin izinlerinde değişiklik!

Sağlık Bakanlığı duyurdu.

banner269

Kamu personellerinin izinlerinde değişiklik!

Sağlık Bakanlığı duyurdu.

15 Mart 2020 Pazar 19:30
Kamu personellerinin izinlerinde değişiklik!

Sağlık Bakanlığınca kamu personellerinden hamile, engelli, 60 yaş üstü vatandaşlar izinli sayılacağı bildirilmişti. Ancak yeni yapılan açıklamaya göre bu kuralın sağlık personellerini kapsamayacağı duyruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yazı şöyle:

1- İkinci bir emre kadar yıllık izinlerin iptal edilmesi uygulamasına devam edilecektir.

2- Cumhurbaşkanlığının Genelgesine uygun olarak yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca evlerinde tecrit oldukları süre idari izin olarak kabul edilecektir.

3- Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin kronik hastaları kapsayan bölümü, Sağlık Bakanlığı özelinde kısmi olarak uygulanacaktır. Sadece kanser hastaları ve organ nakli olan sağlık personelinin idari izinli sayılıp sayılmayacağına kurum amirleri karar verecektir.

4- Bu yukarıda yer verilen 3 durum dışında Sağlık Bakanlığı personeline başkaca bir izin verilmeyecektir.

RESMİ YAZININ TAM METNİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 şehre gönderilen resmi yazı şu şekilde :

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13 Mart 2020 tarihli Genelgesi uyarınca 13 Mart 2020 tarihli ve 910 sayılı genel yazımız ile bakanlığımız personelinin idari iznine ilişkin düzenleme yapılmıştır. 

Bilhare genel yazımızın dağıtımına müteakip Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığ Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün yazıları ile mezkur salgunla etkin şekilde mücadele edebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı personeli hakkındaki uygulamanın Bakanlığımızca değerlendirilmesinin talimatlandırılmasına binaen; COVİD 19 salgını ile mücadelenin kesintisiz etkin ve yeterli sayıda personelle yürütülebilmesini teminen mezkur konuda yeniden düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulmıştır. 

1 13 Mart 2020 tarihli yazı yürürlükten kaldırıldı ve Bakanlık makamından alınan 13 Mart 2020 tarihli 1917 sayılı Olur gereği, yasal mazeret izinleri hariç bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün persoenlin, ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştur.

2 Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13 Mart tarihli genelgesi uyarınca yurt dışında bulunan kamu görevlilerinin yurda döün tarihinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürenin mesai günlerine tekabül eden kısımlarında idari izinli sayılmaları uygılamasına devam edilecektir. 

Kaynak: Kamubülteni

Son Güncelleme: 15.03.2020 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 2020-03-15 21:44:32

Samsunda özel hastanelerde sağlık çalışanlarına adam gibi koruma önlemi saglanmadigini da haber yapın lütfen...Allah a emanet 24 saat çalışıyor hepsi...Siz hastanede bu koşullarda 24 saat nobet tutmak ister miydiniz???

Avatar
samsunluyuz 2020-03-16 10:24:45

60 yaş üstü hamile ve engelli sağlık bakanlığı dışında çalışanlar risk altında da sağlık çalışanları risk altında değil mi bu nasıl bir anlayıştır. Aynı kategoride olan her kurum çalışanı bu izinden yararlanmalıdır.