banner388
banner390
banner410
banner408

Kahverengi Altın Fındık

Fındık sezonunun yaklaşmasına yakın üreticiler 'kahverengi altın' olarak nitelendirdiği fındıklarına gözü gibi bakıyorlar. 

banner269

Kahverengi Altın Fındık

Fındık sezonunun yaklaşmasına yakın üreticiler 'kahverengi altın' olarak nitelendirdiği fındıklarına gözü gibi bakıyorlar. 

26 Mayıs 2019 Pazar 10:42
Kahverengi Altın Fındık

Bahçelerinde mahsullerinin son bakımlarını gerçekleştiren fındık üreticileri serbest piyasada oluşacak fındık fiyatlarına devletin müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Fındığın kilosunun 20 TL civarı bir rakam olursa 2019 yılının ikinci yarısını ekonomik olarak iyi geçireceklerini ifade ediyorlar. 

Aylık gübre ve bahçe bakımlarını tamamladıklarını belirten üretici Ali Efrahim Cantürk, "Bahçelerimizde fındık iyi gözüküyor. Bizler de kahverengi altınımıza çok iyi bakıyoruz. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Çok zahmetli olan mahsulümüzü toplaması, kurutması ve pazara indirmesi gerçekten bizleri fazlasıyla yoruyor. Artık herkesin üreticinin yanında olmaya çağırıyoruz. Fındık olmasa bu bölgenin ekonomisi çok iyi olmaz ve insanlar sıkıntılı günler geçirir. Burada biz planlarımızı hep fındığa göre yapıyoruz. Düğünümüzü, nişanımızı, alacağımız evi, arabayı ve iş yerimizi. O yüzden emeği yüksek olan mahsulümüze sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
FındıkFındık Sezonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 55 2019-05-26 13:56:51

Hükümetin fındık üreticisine sahip çıkması gerekiyor. Üreticiyi tüccara fırsatçılar a. Ezdirmesin iyibir taban fiat verilsin o fiyattan aşağı kesinlikle alinmasin