banner388
banner390
banner410
banner408

Kadro bekleyen taşeronlara hükümetten cevap geldi

Kadro alamayan binlerce taşeron işçiye, hükümetten cevap geldi.

banner269

Kadro bekleyen taşeronlara hükümetten cevap geldi

Kadro alamayan binlerce taşeron işçiye, hükümetten cevap geldi.

29 Haziran 2020 Pazartesi 19:31
Kadro bekleyen taşeronlara hükümetten cevap geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadro bekleyen taşeronların sorularını yanıtladı.

KADRO VERİLMEYECEK

Son dönemlerde kadro alıp alamayacağını merak eden binlerce taşeron işçinin soruları yanıtsız kalmıştı.Konunun uzun süre gündeme gelmesiyle birlikte hükümetten konuya ilişkin yanıt geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen evleri başta olmak üzere, diğer sanat okullarında da taşeron işçilere kadro verilip verilmeyeceğini açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Muğla Millet Vekili olan Av. Burak Erbay tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk’a “MEB Taşeron işçiler kadroya alınacak mı?” sorusuna yanıt verebilmesi için bir soru önergesi verildi.

Bu önergede kadroya öğretmen evlerinde çalışan personellerin kadroya alınıp alınmayacağına dair de bir takım sorular bulunuyordu. Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamalara göre henüz kadro alımı yapılmayacağı bildirildi.

O NEDENDEN DOLAYI...

Akşam sanat okulları ve öğretmenevleri taşeron personellerin kadroya alınması konusunda KHK’ya göndermede bulunan Bakan Ziya Selçuk,   “Bakanlığımıza bağlı toplam 553 öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunmaktadır. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında toplam 2167 belirsiz sözleşmeli işçi personel çalışmaktadır. (696 sayılı KGK'nın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 1978 belirsiz süreli işçi personel çalışmaktadır) Öğretmenevi ve akşam sanat okullarının 696 sayılı KHK kapsamında olmamaları nedeniyle bu kurumlarda hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelden hiçbirisi kadroya geçirilmemiştir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih. 2020-07-01 00:36:19

Siz. Ençok. Calışantaşeronları. Kandırın. Allah. Büyük. Nerde. Sendika

Avatar
696 khk 2020-06-29 20:54:27

toplu sözleşme yok sendika yok enflasyon farkı dahi yok ne kadrosu ??

Avatar
Özcan 2020-07-01 00:28:29

Rezilligin diyer adı 4 d kamu işcisi maaşların düzetilmesini istiyoruz artı sosyal haklar ve tayın hakkı.

Avatar
İdris özmen oğlu 2020-07-01 19:21:13

Hükümet hastane yemekhaneler neden kadro verilmiyo kadro istiyoruz hakkımız oy zamanı bizde yok deriz

Avatar
Hakan sabri 2020-07-02 17:12:32

İl özel idarelerinde herkez kaltuğunda çalışanlar ise zaten belli "alın terive hak kavramını iyi bilenler". Kadrolu olmuş emeliye ayrılmıyanlar yan gelir yatar. Ama asıl işi yapanlarda kadro almayı hayal ederek fasulye kaynatır tencere.