banner388
banner390
banner410
banner408

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camii'nde çatlak falan yok

Şemsi Paşa Camii’nde meydana gelen hasarın yankıları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapılan çalışmalar ve caminin hasar görmesi ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

banner269

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camii'nde çatlak falan yok

Şemsi Paşa Camii’nde meydana gelen hasarın yankıları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapılan çalışmalar ve caminin hasar görmesi ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

23 Haziran 2017 Cuma 15:00
Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camii'nde çatlak falan yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şemsi Paşa Camisi önünde yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" açıklamalarında bulundu.


Ramazan Bayramı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, Şemsi Paşa Camii’nde meydana gelen çatlaklar ile ilgili soruları cevapladı. Daha yaşanılabilir bir sahil için Üsküdar’dan Harem’e doğru sahil boyunca genişletme çalışmaları yaptıklarını belirten Topbaş, söylendiği gibi Şemsi Paşa Camii’nde değil duvarlarda çatlaklar yaşandığını söyledi.


Bölgede yapılan çalışmalarında, koruma kurulundan onay alınarak yapıldığını söyleyen Topbaş, "Şemsi Paşa Camii'nin içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli ve bu kazık çakmayla etkilenme değil.


Kazıklar kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa Camii’nin önüne dolgu yapılmadan, diğer taraflar devam edecek. Ön bölümü bizzat ben kendim kaleme alarak düzenleme yaptım. Şu an kısmen çakılmış olan kazıkların cami önündekilerin kesilmek suretiyle orası dolgu yapılmayacak, orasını pas geçeceğiz. Kazıklar sökülmeyecek, kesilecek, sökme işlemi esnasında sıkıntı yaşanabilir. Yürüyüş bandı olacak ama diğer taraflardaki uygulama devam edecek. Önemli eserler, dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim."


"ŞEMSİ PAŞA CAMİİ ÖNÜNDE DOLGU YAPILMAYACAK"

Topbaş konuşmalarının devamında ise, "Kazıklar kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa Camii’nin önüne dolgu yapılmadan, diğer taraflar devam edecek. Ön bölümü bizzat ben kendim kaleme alarak düzenleme yaptım. Şu an kısmen çakılmış olan kazıkların cami önündekilerin kesilmek suretiyle orası dolgu yapılmayacak, orasını pas geçeceğiz. Kazıklar sökülmeyecek, kesilecek, sökme işlemi esnasında sıkıntı yaşanabilir. Yürüyüş bandı olacak ama diğer taraflardaki uygulama devam edecek. Önemli eserler, dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim" ifadelerini kullandı.


KORUMA KURULU’NDAN ONAY ÇIKTI

"Bu öngörülememiş bir hasar mıydı?" sorusu üzerine Başkan Topbaş, Proje Daire Başkanlığı'nın bir çalışma yaptığını, bu çalışmanın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onay aldığını ve ardından uygulamaya geçildiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.