banner388

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Geçtiğimiz günlerde cinayete kurban giden 2 kadın ve tüm kadın cinayetleri Kadın Platformu mensupları tarafından protesto edildi.

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Geçtiğimiz günlerde cinayete kurban giden 2 kadın ve tüm kadın cinayetleri Kadın Platformu mensupları tarafından protesto edildi.

09 Aralık 2016 Cuma 21:57
Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Adana Adli Tıp Kurumu önünde toplanan protestocular sloganlar attı. Grup sözcüsü Dilara Akyüz, “Songül Elçil 3 Aralık tarihinde kahvehane çalışanı tarafından önce boğuldu daha sonra çekiş ve bıçakla altı parçaya ayrılarak katledildi. Songül Elçil cinayetine olan öfke dinmezken 3 gün, sonra Şehriban Elmas cinayeti ile açtık gözümüzü yeni bir güne. Şehriban ise eşi, kaynanası, kayın babası, kayın biraderi tarafından demir çubuklar ile şiddet maruz kalmış ve bir günlük yaşam mücadelesi sonucu hayatını kaybetmiştir” açıklamalarında bulundu.
Akyüz ayrıca, “Her gün 5 kadının erkekler tarafından katledilmesi, spor yaptığı, şort giyindiği için kadınların şiddete maruz kalması her geçen gün yeni isyanlar ekliyor diğerlerinin arasına. Geçmişten bugüne yaşadığımız ülkede kadınların hayatları değersizleştirilmiş, kadın cinayetleri normalleştirilmiştir. Hayatlarımızı şiddet sarmalı ile kuşatmış eril zihniyet ve onun kurumsallaşmış hali kadının yaşamını, sözünü, bedenini tahakküm altına almaya çalışırken bizi itaate zorlamış ve buna uymayan kadınları katletmiştir. Kadınların elleri ile eşitlik ve özgürlük için kız kardeşliğin ülkesini kuruncaya, emeğimiz ve haklarımız özgür oluncaya dek mücadelemiz devam edecektir. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diye konuştu.
Cinayete kurban giden Şehriban Elmas’ın annesi Aynur Altunbaş ise, “Kızım daha önce dayak yiyip evime geldi 1 ay yanımda kaldı. Eşinin abisi ve ailesi ben sizi öldüreceğim diğer tehditler etmiş. Benim kızımı kayınbaba, kaynana, kardeşleri ile birlikte benim kızımı öldürdü. Bu nasıl adalettir. Ben adalet istiyorum ailecek ceza alsınlar. Benim içim yanmış başkasının içi yanması. Başka Şehribanlar ölmesin” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.