banner388

İzmir depreminde can kaybı 92'ye yükseldi

İzmir'de yaşanan deprem felaketinde can kaybı 92'ye yükselirken 147 vatandaşın da tedavisi sürüyor.

İzmir depreminde can kaybı 92'ye yükseldi

İzmir'de yaşanan deprem felaketinde can kaybı 92'ye yükselirken 147 vatandaşın da tedavisi sürüyor.

02 Kasım 2020 Pazartesi 21:39
İzmir depreminde can kaybı 92'ye yükseldi

1323 ARTÇI SARSINTI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan İzmir'deki depremin ardından bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51'de Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından 1323 artçı sarsıntı meydana gelirken, depremde can kaybı 92'ye yükseldi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 5 binada devam ettiği, depremde yaralanan 994 vatandaşımızdan 847'sinin tedavisinin ardından taburcu edildiği, 147 kişinin ise hastanelerdeki tedavi işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

AFAD'ın yaptığı açıklamada: "Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza hane başına 30.000 TL eşya yardımı yapılacaktır.  İzmir'deki depremde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13.000 TL, bu durumda olan kiracılara 5.000 TL taşınma ve kira yardımı yapılacaktır. Seferihisar’da yapılan hasar tespit çalışmalarına göre sahil bölgesinde zarar gören esnafın zarar durumuna göre, Valilik tarafından yardım yapılacaktır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.