banner388

İyice abarttılar! Sosyal medya üzerinden bakın ne satıyorlar...

Organlarını satmak isteyenler, sosyal medya üzerinden kendilerine bir pazar oluşturdu. Alıcı ve satıcılar arasında yaşanan diyaloglar ise durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

İyice abarttılar! Sosyal medya üzerinden bakın ne satıyorlar...

Organlarını satmak isteyenler, sosyal medya üzerinden kendilerine bir pazar oluşturdu. Alıcı ve satıcılar arasında yaşanan diyaloglar ise durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

01 Ağustos 2017 Salı 13:14
İyice abarttılar! Sosyal medya üzerinden bakın ne satıyorlar...

Sosyal medya üzerinden organlarını satmak isteyenler kendilerine pazar oluşturdu. Verilen ilanlarda konuşulanlar durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu. Geçmiş yıllarda organ mafyalarının yerini son yıllarda sosyal medya aldı.

Organ satışlarında kullanılan, "Sigara içmedim, ameliyat olmadım, sağlıklıyım, sporcuyum, böbreğime iyi baktım" gibi başlıklarla satışa çıkartılan organların fiyatları, arz ve talep doğrultusunda değişiyor. Fiyatlar 100 bin lira ila 1 milyon arasında değişkenlik gösteriyor. En çok satılan organlar ise karaciğer ve böbrek olarak dikkat çekti. 


İŞTE YAŞANAN KORKUNÇ MANZARA


'İKİ ÇOCUĞUM VAR ÇOK ZOR DURUMDAYIM'

Organını satmak isteyen Zonguldaklı gündelik işçi Ş.A., verdiği ilanda "Merhaba. Böbrek karaciğer ihtiyacı olana, uyumlu olana bağışlamak istiyorum. Yeter ki uyumlu olsun, hiçbir şekilde sağlık sorunu yaşamadım, yaş 32" yazdı. Sabah'a ise "İki çocuğum var, çok zor durumdayım, 100 bin lira borcum var başka çarem yoktu mecbur kaldım. Yoksa bir insan nasıl böyle bir şey yapabilir. Amacım borçlarımdan kurtulup bir an önce huzura kavuşmak" dedi. İlanın ardından birkaç kez arandığını belirten Ş.A., "Bir telefon geldi, böbreğinizi almak istiyoruz, form göndereceğiz bunları doldurun dediler. Doldurdum sonra verdiğimiz adrese dosya masrafı olan 300 lira ile gönderin dediler. Ben de hemen anladım bunlar da beni dolandırmaya çalışıyor. Böyle bir işe giriştim ama kimseye de güvenemiyorum. Gerçekten ne yaptımsa çocuklarım için yaptım" açıklamalarında bulundu.


'ÇOK BORCUM VAR'

Organını satmak isteyen tekstil işçisi 29 yaşındaki H.A. ise, "İstanbul'da yıllardır tekstil işleriyle uğraşıyorum bankalara binlerce lira borcum var. Bankalar sıkıştırıyor, ödeyemiyorum, çalıştığımla yetinemiyorum. Ben de buradan ilan verdim, yani belki 50 - 60 bine organımı satarım diye düşündüm. Başka kaçış yolu yok" dedi. Birçok kişi ise ilandaki numaraların kendilerine ait olmadığını, kötü bir şaka için numaralarının oraya yazıldığını söyledi. 34 yaşındaki M.Ş., "İlanı ben vermedim, daha önce de Antalya'dan arayanlar oldu. 'Böbreğinizi alabiliriz' dediler. Ben de küfrettim, kapattım. Numaramın nerede yazılı olduğunu da bulamadım. Benim öyle bir talebim yok, belki birisi kötü bir şaka yapmak istemiştir. Ayrıca ben öyle bir duruma düşsem annemin üç böbreği var onu satardım" dedi.


'ORGAN SATMAK BÜYÜK SUÇ'

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ahmet Gökçe, konu ile ilgili olarak yapılanın büyük suç olduğunu dile getirdi. Gökçe, insan vücudunun parçalanarak insan vücudu gibi satılamayacağını belirterek bunun Türk Ceza Kanunun 91, 92 ve 93. maddelerinde düzenlendiğini söyledi. Prof. Dr. Ahmet Gökçe, "Organların satılması durumunda zengin olan insanlar, fakirlerin organlarını dilediği gibi satın alır ve olayın önü alınamaz" açıklamalarında bulundu.
  

Kaynak: Sabah

Anahtar Kelimeler:
Sosyal MedyaOrgan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
drfredrick christian 2017-08-15 10:56:59

Merhaba, eğer 750.000 $ için böbrekinizi satmak istiyorsanız acilen bağışçılara ihtiyacımız var.
Bir sperm, yumurta, böbrek veya karaciğer donörü olmaya hazırsanız hemen şu anda hastane doktoruyla irtibat kurun: drFredrickhospital@gmail.com
Böbrek satmak ve bağışı yapmak için doğru yer burasıdır.

Avatar
Dr Murat 2019-01-29 02:42:47

Merhaba bugün böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 250.000 $ ödeme yaparsanız), acilen böbrek bağışçısıyla sadece 8 kişiye ihtiyaç duyduğumuz için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
Doktorunuza talebinizi yazın:(muratfulton77@gmail.com) ,derhal sizinle iletişime
geçileceksiniz
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler
dr:(muratfulton77@gmail.com)