banner388

İYİ Parti'li Hangi Başkanın Mazbatası İptal Edildi ?

Yüksek Seçim Kurulu , yine 31 Mart seçimleriyle ilgili verdiği bir kararla gündeme geldi. 

İYİ Parti'li Hangi Başkanın Mazbatası İptal Edildi ?

Yüksek Seçim Kurulu , yine 31 Mart seçimleriyle ilgili verdiği bir kararla gündeme geldi. 

17 Mayıs 2019 Cuma 20:35
İYİ Parti'li Hangi Başkanın Mazbatası İptal Edildi ?

Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği tartışmalı kararlara bir yenisi daha eklendi. Ak Parti adayının yapmış olduğu itirazı değerlendiren YSK, Adıyaman’ın Besni İlçesine bağlı Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mikail Ağır’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle mazbatası iptal etti. 

31 Mart’ta yapılmış olan mahalli idareler seçiminde İYİ Parti’nin Suvarlı Belde Belediye Başkan adayı Mikail Ağır 880 oy, AK Parti adayı Memet Korkmaz 769 oy, MHP adayı Mustafa Sarıgül ise 29 oy almıştı. Bunun üzerine İYİ Parti adayı Mikail Ağır İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Ak parti adayının itirazını değerlendirerek araştırma yapan YSK, Mikail Ağır’ın belediye başkan adaylarının ilan edildiği tarihte ve seçimin yapıldığı 31 Mart'ta seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu gerekçesiyle mazbatasını iptal ederek gerekçeli kararını yayınladı. 

Mikail Ağır’ın Araban Asliye Ceza Mahkemesi’nin 24.03.2016 tarihli ve 2016/20 esas, 2016/41 karar sayılı ilamı ile 5237 sayılı kanunun 125/1 ve 51. maddeleri uyarınca 1 yıl 2 ay hapis cezası aldığı kararın 30.03.2016 tarihinde kesinleştiğinin belirtildiği kararda, “Bu itibarla Mikail Ağır’ın ismin yasal dayanağı olan 2972 sayılı kanunun 31 ve 36. Maddelerinin yollamada bulunduğu 2839 sayılı kanunun 11. Maddesinde belirtilen seçilme yeterliliği şartını taşımadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde Adıyaman İli Besni ilçesi Suvarlı Beldesi Belediye Başkanı seçilen Mikail Ağır’ın adli sicil kaydında bulunan suçtan dolayı mazbatanın iptaline karar verilmiştir” denildi. 

Yerine gelecek belediye başkanının nasıl belirleneceği ile ilgili ise karar hala bekleniyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.