banner388

IŞİD militanı ile evlenen Samsunlu genç kadından şok açıklamalar

Irak'ın Telefar kentinde IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda Irak ordusuna teslim olan ve aralarında IŞİD militanı ile evli olan Samsunlu Kübra H.'nİn da bulunduğu 400'ün üzerinde Türkiye vatandaşı, ülkelerine geri dönmek istediklerini söyledi.

IŞİD militanı ile evlenen Samsunlu genç kadından şok açıklamalar

Irak'ın Telefar kentinde IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda Irak ordusuna teslim olan ve aralarında IŞİD militanı ile evli olan Samsunlu Kübra H.'nİn da bulunduğu 400'ün üzerinde Türkiye vatandaşı, ülkelerine geri dönmek istediklerini söyledi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 10:14
IŞİD militanı ile evlenen Samsunlu genç kadından şok açıklamalar

Irak'ın Telafer kentinin IŞİD terör örgütünden temizlenmesi amacıyla düzenlenen operasyon sonrasında Irak ordusuna teslim olan Türkiye vatandaşı 400 kişinin Türkiye'ye geri dönmek istedikleri ortaya çıktı.


Telafer'de düzenlenen operasyonda eşleri IŞİD militanı olduğu öne sürülen kadınlar Irak ordusuna teslim oldu. 


Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, kampta tutulan IŞİD militanının eşi 34 yaşındaki Samsunlu Kübra H., Türkiye vatandaşı 400 kadının Türkiye'ye dönmek istediğini dile getirdi.


Irak ordusundan bir yetkili Sputnik'e yaptığı konuşmada, "IŞİD militanları sıkışınca aileleriyle bize teslim oldu. 600 civarında militan teslim oldu. Peşmerge kendilerine teslim olanları bize iade etti. Teslim olan kadınlar IŞİD militanlarının eşleridir diye düşünüyoruz. Çoğu kadın Türkiye, Avrupa, Çeçenistan, Mısır, Tunus ve diğer devletlerden Telafer'e gelmişler ve burada IŞİD militanları ile isteyerek evlenmişler. IŞİD şüphelisi kadınları Hamam Ali kampında tutuyoruz. Erkek IŞİD militanları Bağdat'ta sorgudalar. Kadınlar IŞİD şüphelisi diye tutuluyor. Örgütle ilişkilerini araştırıyoruz. Suçsuz olan varsa serbest bırakacağız. Kadınların çoğu Türkiye vatandaşı. Türkiye devleti yetkilileri ile durumlarını paylaştık. Hepsinin bilgilerini onlara aktardık. Türkiye vatandaşı 250 kişinin bilgilerini kendilerine verdik" ifadelerini kullandı.


SAMSUNLU KÜBRA H.'NİN KONUŞTU

IŞİD militanı eşini kaybettiğini ve ondan bir çocuğu olduğunu belirten Samsunlu Kübra H. ise yaptığı açıklamalarda, "Telafer'de IŞİD'in gücü kırılmıştı ondan direnemiyorlardı. Kurban bayramından bir gün önce çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 600 civarında kişi Telafer'den kaçtık. Aramızda yaralı erkekler de vardı. 2 hafta boyunca kaçtık. Kaçarken ya ölüm ya kaçış diye düşündük. Kaçarken dahi helikopterler bize ateş açtı. Ben Telafer'de birçok kez ölümden döndüm. Peşmerge güçlerine teslim olduk. Erkekleri nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Erkeklerin Irak ordusuna teslim edildiği söyleniyor. 14 gündür Musul yakınındaki Birleşmiş Milletler gözetimindeki Hamam Ali kampındayız. Neden Türkiye'ye teslim edilmediğimizi sorduğumuzda bize ‘Yeterli anlaşma yok ondan sizi teslim etmiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor' dediler. Bizi neyle suçlandıklarını bilmiyoruz. Buradaki kadınların yaşları 20-30 arasında" dedi.


KADINLAR IŞİD'Lİ ERKEKLERE AŞIK OLDU

Kübra H., eşinin hapis cezası olduğu için Suriye'ye kaçtığını ve geri dönemediği için oradan Irak'a geçtiğini belirterek, buradaki kadınların erkeklere aşık olarak ve isteyerek evlendiklerini söyledi.


Samsunlu kadın açıklamalarının devamında ise, "12 ay savaş gördük. Evimiz 3 defa bombalandı. Psikolojimiz bozuldu. Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı'ndan yardım istiyoruz. Türkiye'ye dönüp psikolojik tedavi görmek istiyoruz. Türkler olarak Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Burada bize IŞİD militanı şüphesiyle bakıyorlar. Rusya ve Çinliler ise dönmek istemiyorlar" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hadi 2017-09-13 10:48:44

Cihaddan kaçan kâfir olur tabi siz cihad yaptığınızı sanan ilimsiz cahiller için geçerli değil sen niye gittin zoru gördün utanmadan geri geliyon bide dinde zorlama yok o kesilan başların hesabını nasıl vercen gittin ABD uşağının koynuna girdin

Avatar
Vatanperver 2017-09-13 12:07:34

Sen terör örgütü mensubusun ,bence en ağır şekilde cezanı çekmen gerekir

Avatar
savas 2017-09-13 15:50:35

En agir ceza verilmeli bence sucuyok dıye salinmamali