banner388
banner390
banner410
banner408

İlker Başbuğ: Bunu yapanlar terörist

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe kalkışmasıyla alakalı, “Bunu yapanlar asker değil, teröristtir” ifadelerini kullandı.

banner269

İlker Başbuğ: Bunu yapanlar terörist

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe kalkışmasıyla alakalı, “Bunu yapanlar asker değil, teröristtir” ifadelerini kullandı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 23:12
İlker Başbuğ: Bunu yapanlar terörist

Dün akşam darbe kalkışmasının önlenmesinden sonra bugün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ açıklamalarda bulundu. Bodrum’daki evini basın mensuplarına açan Başbuğ, darbe kalkışmasında bulunanların Paralel Devlet Yapılanması olduğunu belirtti. Başbuğ açıklamasına şöyle sürdürdü: “Dün gece Türkiye tarihinin en korkunç gecelerinden birisi meydana geldi. Bu darbe kalkışını, girişimini, bu hareketi ve bu harekete katılanları lanetliyorum. Onlar Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihine bir kara leke sürdüler” şeklinde konuştu.

Başbuğ, darbeyi gerçekleştirenlerin terörist olduğunu da belirterek, “Bugün diyorum ki kendi Meclisini bombalayan, kendi halkına ateş açanlar Türk askeri olamaz. Bunlar birilerinden ve bir yerlerden emir alan eli kanlı teröristlerdir. Bu olayların sonucunda sevindiğimiz noktalardan bir tanesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğu 15 Temmuz 2016 günü yaşanılan olaylar karşısında gösterdiği davranış ile başta Genelkurmay Başkanı Hulüsi Akar olmak üzere demokrasinin yanında bulundular. Bu sebeple gerçekten hepsini yürekten kutluyorum. Dün gece Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğu ile beraber omuz omuza örnek bir davranış gösteren polisimize teşekkürlerimi sunuyorum onları kutluyorum. Polislerimiz canları pahasına görevlerini yerlerine getirdiler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
DarbeGenelkurmayBağbuğ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.