banner388
banner390
banner410
banner408

Her daireye otopark zorunluluğu geliyor

Otopark alanında yapılan yeni düzenlemede 3 daire için en 1 otopark zorunluluğu şimdilerde her daire için getiriliyor.

banner269

Her daireye otopark zorunluluğu geliyor

Otopark alanında yapılan yeni düzenlemede 3 daire için en 1 otopark zorunluluğu şimdilerde her daire için getiriliyor.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 10:34
Her daireye otopark zorunluluğu geliyor

Konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma üzerinde duruyor. 3 daire için en az bir otopark yapılma zorunluluğu varken şimdilerde  her daireye otopark zorunluluğu geliyor.

1 Ocak’tan itibaren devrede

Hazırlanan taslakta otopark bedeliyle alakalı da bir düzenleme yapılırken hazırlanan metin içerisinde belirlenen alanda otopark kurulumu mümkün olmadığı halde yönetmeliğe uygun olarak otopark bedeli isteneceğine dair ifadeler yer alıyor. Uygulama 1 Ocak tarihi itibariyle devreye girecek.

Kimi otoparklarda yürüme mesafesi dikkate alınacak

Zorunlu otoparklar için yürüme mesafesinin 250 metrekare olması gerektiği şartı getirilirken apartmanlar, yaşam alanları gibi yerlerde otopark kullanım ihtiyacının bina bünyesinde karşılanması zorunlu olduğu açıklandı.

Yaşam alanlarına göre otopark alanları oluşturulacak

Otopark düzenlemesinde her daireye bir otopark düşerken bu durum dükkan,  mağaza, hastane gibi yerlerde metrekareye göre otopark yeri ayrılması gerekiyor. Örneğin otellerde her 3 odaya, hastanelerde 75 metrekareye, alışveriş merkezine 20 metrekareye otopark alanı ayrılması zorunluluğu söz konusu. 

Yapı izni verilmeyecek

Kısacası yerleşim birimlerinin oluşturulmasında otopark alanlarına yer ayrılmadıkça yapı kullanım izinlerinin de verilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak: Gazetevatan

Son Güncelleme: 02.08.2017 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aykut 2017-08-02 13:35:41

Her daireye otopark zorunluluğu gelir iyide olur işyerleri için atakum adnan menderes bulvarındaki gibi işgal edip masaları atar dahada büyürler zabıtalarda hiç görmezler

Avatar
nihan 2017-08-02 15:41:17

Önce bina önlerindeki otoparkları kurtarsınlar güçleri yetiyosa atakumda binaların zaten otoparkları var ama yok işletmeler el koymuş neden yaptın diyende yok sahili baştan sona gezinde rezaletin alasını görün zabıtalara demiyom,onları ilgilendiren konu değil zaten

Avatar
Mükemmel 2017-08-02 15:07:30

Çok güzel uygulama inşAllah olur

Avatar
aylapaloğlu 2017-08-03 02:19:56

Otoparkmış ortak alanlarımızı yıllardır işletmeler işgal etmiş masalar atmış yargıtayın taaaa 2011 yılı yıkım emri var şikayet edince ver mahkemeye dedi giden kaymakam BAKOĞLU ve Aatakum çevre md.bey, kazanmışız zaten,bide iki bld canlı müzik ruhsatı vermiş sizin otoparkınızamı sahip çıkacak,devletin verdiği yetkiyle yaktırın canları alın ahları

Avatar
mert 2017-08-03 11:13:28

samsun her yönden temizlenmeli..