banner388

Grup Yorum Hakim Karşısında

96 gündür tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri bugün karşısına çıktı.

Grup Yorum Hakim Karşısında

96 gündür tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri bugün karşısına çıktı.

01 Mart 2017 Çarşamba 15:23
Grup Yorum Hakim Karşısında

18 Kasım'da Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezine yapılan operasyonda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Grup Yorum üyeleri (Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek) ile ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesinde görülüyor. Duruşma öncesi dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Ebru Timtik, tahliye kararı beklediklerini belirterek, "Yorum bu iktidarın zulmünün tarihini yazmıştır. Bu yüzden iktidar onları susturmak istiyor" dedi.


Grup Yorum üyelerinin tutuklanmasının ardından, gruba ilk destek CHP'li milletvekillerinden geldi. CHP'li vekiller özetle "Türküler susturulamaz" sloganları attı. Dava öncesi destek için gelenler arasında Barış Yarkadaş, CHP'li Mahmut Tanal, Ferhat Tunç, Edip Akbayram gibi isimler de vardı.

Anahtar Kelimeler:
Grup YorumEdip Akbayram
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.