banner388
banner390
banner410
banner408

Fırat Kalkanı Harekatı'nda flaş gelişme!

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen 20 hava operasyonunda 40 terörist etkisiz hale getirildi.

banner269

Fırat Kalkanı Harekatı'nda flaş gelişme!

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen 20 hava operasyonunda 40 terörist etkisiz hale getirildi.

22 Eylül 2016 Perşembe 21:44
Fırat Kalkanı Harekatı'nda flaş gelişme!

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 1. ayında, 150 DAEŞ hedefine 474 adet Fırtına ve 99 adet ÇNRA mermisi sıkıldığı, koalisyon güçlerince gerçekleştirilen 20 hava harekatında 40 DAEŞ üyesinin öldürüldüğü açıklandı.
Edinilen bilgilere göre; Azaz, Rai bölgesinde, Muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu mensupları, saat 18.00 itibarıyla, kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen DAEŞ unsurları ile çatışma sürüyor. DAEŞ, Rai güneybatısında yer alan Tall Ar, Kadriş ve Bahvurtah meskun mahallerinde kontrolü ele aldı. Rai doğusunda, muhaliflere sağlanan yoğun ateş desteği sayesinde 20 Eylül 2016 günü kaybedilen yerlerin (El Eyyübiyah, El Athariyah, El Mutminah, An Nahdah, Şandi, Sinekli, Taşlıhüyük) geri alınması amacıyla başlatılan karşı taarruzda, DAEŞ’in güçlü direnişi sebebiyle ilerleme kaydedilemedi. Keşif ve gözetleme araçları tespit edilen 150 DAEŞ hedefine 474 adet Fırtına ve 99 adet ÇNRA mermisi sıkıldı. Türk Hava Kuvvettleri’ne ait uçaklar tarafından, Şuvayrin, El Athariyah ve Tall Ar’da bulunan 5 hedefe hava taarruzu gerçekleştirildi ve DAEŞ unsurlarınca komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 5 bina yok edildi. Koalisyon kuvvetlerince Bahvurtah, Tall Ar, Kadriş, El Athariyah, Cakka (Zeytinlik) ve İdalat bölgelerinde belirlenen DAEŞ unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekatı yapıldı, 40 DAEŞ üyesi öldürüldü, bir Doçka, iki bina ile keşif ve gözetleme araçları ile tuzaklandığı belirlenen bir el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.
Azaz’ın kuzeydoğusunda bulunan Şamarik meskun mahalline ilişkin, DAEŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı neticesinde 6 muhalif personel yaralandı. DAEŞ unsurlarınca, Kilis şehir merkezine 3 adet Katyuşa roketi atılması neticesinde, 6’sı çocuk toplamda 8 sivil yaralandı.
 

Son Güncelleme: 22.09.2016 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.