banner388
banner390
banner410
banner408

FETÖ Temizliğinden Sonra Sıra Onlara Geldi

Hükümet kamuda çalışmakta olan PKK'lıların temizlenmesi için düğmeye bastı. Bilançonun 40 bini aşacak olduğu tahmin edilmekte.

banner269

FETÖ Temizliğinden Sonra Sıra Onlara Geldi

Hükümet kamuda çalışmakta olan PKK'lıların temizlenmesi için düğmeye bastı. Bilançonun 40 bini aşacak olduğu tahmin edilmekte.

26 Eylül 2016 Pazartesi 10:09
FETÖ Temizliğinden Sonra Sıra Onlara Geldi

Hükümet 15 Temmuz tarihli darbe girişiminden sonra devlet kurumlarına sızmış olan Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik olarak temizliğin sonrasında önümüzdeki zamanlarda yeni bir adım daha atacak. Bu defa devlet, eğitimden sağlığa çok fazla alanda PKK'lı memurlardan temizlenecektir. Örgüt üyeleri ile ilgili yürütülen soruşturmalar, istihbari bilgiler, itiraflar, sosyal medyadan yapılmış olan paylaşımlar en başta olmak üzere terör örgütü PKK’nın lehine faaliyetler yürüten bütün memurlar ihraç edilecektir. 20 bini eğitim ile sağlıkta olan toplamda 40 bini aşkın kişinin ihraç edilmesi beklenmekte.

AÇIĞA ALINDILAR

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yapmış olduğu açıklamalarda Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması çerçevesinde 105 bin kişinin açığa alınmış olduğunu belirterek, terör örgütü PKK ile ilgili olarak çalışmaları da ileri ki günlerde sonuçlandırmaya çalışacak olduklarını söyledi.

40 BİN’İ AŞKIN KİŞİ MERCEK ALTINDA

Buna doğrultuda hükümet, PKK'ya destek vermiş olan 28 HDP'li belediyeye kayyum atanmasının sonrasında kamu kurumj ve kuruluşlarında temizlik için de düğmeye bastı. Kamu kurum , kuruluşlarında ve belediyelerde bulunan terör örgütü üyeleri ile destekçilerinin temizlenebilmesi çerçevesinde yaklaşık olarak 40 binden daha fazla kişi mercek altına alındılar.

PKK'lıların ayıklanmasında öncelik olarak MİT ile Emniyet raporları dikkate alınmakta. Sosyal medyadan örgüt lehine paylaşımlarda bulunan, propaganda yapanlar, güvenlik güçlerini hedef almış olan açıklamalar yapanlar belirleniyor.

TEŞVİK EDENLER DE TAKİPTE

İncelenmiş olan isimlerin arasında sosyal çevre araştırmaları çerçevesinde toplanmış olan veriler, teknik takibe takılmış olanlar, örgüte doğrudan destek vermiş olan belediyelerin organizasyonlarında yer almış olan, çocukların dağa çıkmasını teşvik etmiş olan, terör örgütüne yakın olan kültür-gençlik merkezleri, derneklerde çalışmış olanlar, Kandil çağrıları ile sokağa inenler, Kobani eylemine katılmış olanlar, kamera kayıtlarında yakalananlar yer almakta. Terör örgütü üyeliği ile dava açılmış olanlar, örgütün Avrupa'da yapılan organizasyonlarına katılıp, görev almış olanlar da bu çerçevede değerlendiriliyor.

Son Güncelleme: 26.09.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.