banner388
banner390
banner410
banner408

Fazıl Say'dan İlginç Darbe Yorumu!

Fazıl Say, yaşanan darbe girişimi sonrasını duygularını anlatan bir yazı paylaştı.

banner269

Fazıl Say'dan İlginç Darbe Yorumu!

Fazıl Say, yaşanan darbe girişimi sonrasını duygularını anlatan bir yazı paylaştı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 09:48
Fazıl Say'dan İlginç Darbe Yorumu!

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepkiler yağmaya devam ediyor. Turne için Tokya'da bulunan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, yaşanan bu olaylar sonrası duygularını bir yazıyla paylaştı.

İşte muhalif kimliğiyle de tanınan Fazıl Say'ın tepki çeken yazısı :

"Hislerim muhtemelen çoğunuzun hisleridir.Hiçbir zaman hiçbir darbeyi desteklemedim. İnsanların silah zoruyla bastırılmasına külliyen karşıyım. Bu önceki gece Ankara ve İstanbul'da yaşanan darbe girişiminin ( ki hepimizin kafasında çok soru işareti bıraktı yaşanan gece ) haberini aldığım ilk andan itibaren hiç hoşuma gitmedi, ülkem ve insanlar adına kötü hissettim, hele ölüm haberleri alınca yapılanın çok insanlık dışı olduğunu düşündüm. A'dan Z'ye yanlış bir hamleydi. Türk halkına büyük zarar verdi özellikle laik kesime büyük zarar verdi. Savunacaklarımızı akıl ile, çağdaş yaşam ile, felsefe ile, bilim ile, sanat ile savunmak istiyorken bu "biz olmayan" girişim parçaladı. İşin en vahim kısmı budur. Bizler yaşamaya inanıyoruz. Ölüme değil. İnsanlığa bir katkı sağlamaya inanıyoruz. Bu yüzden Atatürk'ü çok severim; Türk halkının her dalda dünya yarışında varolmasını felsefe edinmişti.

Çoğunuzun bildiği üzere, hiçbir zaman bu iktidarın destekçisi olmadım, en önemli sebebi; ideoloji olarak, kültür ve yaşam tarzı olarak iktidar ve destekçilerinden farklıyım, ülkenin yüzde ellisi de farklı zaten. "Demokrasi" sözcüğü de tam da bu noktada anlam kazanıyor olmalıydı, "farklılıkların eşitliği" demokrasidir çünkü. Bu "eşit yaşam"ı hissedemedim yıllarca. Kenara itilmiş hissettim.

Bizlerin de ait hissetmesi, sevdiğimiz memleketimizde, barış ve huzur içinde, kendi kültürümüzde, baskıya veya bir kötülüğe maruz kalmadan, üzerimize haksız yere suç atılmayan bir şekilde yaşama isteğimize kim ne diyebilir?
Bu dünyayı – bu evreni bir yaratan olduğuna tam olarak inananlar olabilir, inanmayanlar olabilir, "belki de öyledir" diyenler olabilir, hangi insan ne düşünürse düşünsün, neye inanırsa inansın, onun yaşamı kendisinindir, herkesin bir kaderi bir çizgisi vardır, insanlar dost kalmalıdır, farklılıklar dost kalmalıdır.
Her insan kendi memleketine ait hissetmelidir. Zorluk çekmeden, haksızlığa uğramadan, doğallığımızla yaşayabilmeliyiz."

Anahtar Kelimeler:
Darbe GirişimiFazıl Say
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hustito 2016-07-21 23:10:38

Neden tepki çekiyor anlamadım gayet anlaşılır biçim de yazmış eline sağık sevgili say !!

Avatar
Osman kop 2016-07-18 12:01:42

Bu lavuk konusmasa sasardim

Avatar
zek 2017-04-18 21:32:07

Arkadaş adam rahtça piyano çalsın atın kenara kimseye dokunmasın.Ama benim devlet yöneticilerime laf edip dinimi hakir görürsen işte o zaman DUR orada.Allahın işine bakın yahu.İşte bunlar imtihan sırrı.Neden Allahım böyle bir yeteneği böyle bir kalbe verdi bunların cevabı uzak değil aynı ölüm gibi.