banner388
banner390
banner410
banner408

EYT'lilere kötü haber

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklamada EYT'nin bütçede yer almadığına yer verilirken, komisyonda devam eden görüşmelerde EYT teklifi geldi.

banner269

EYT'lilere kötü haber

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklamada EYT'nin bütçede yer almadığına yer verilirken, komisyonda devam eden görüşmelerde EYT teklifi geldi.

29 Kasım 2020 Pazar 12:16
EYT'lilere kötü haber

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların emekli edilmesinin yolunun açılması için TBMM Plan ve Bütçe Komsiyonu'na bir teklif geldi. Komisyondaki bütçe görüşmelerinin son gününde Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları; Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçe ve kesin hesabı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yatırım Ofisi Başkanlığı Sayıştay raporları gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katıldığı oturumda 2021 yılı bütçeleri ele alnırken bütçede emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir düzenleme olmadığına dikkatler çekildi.

İşte önerge:

Görüşülmekte olan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 4'üncü maddesine bağlı (E) işaretli cetvele aşağıdaki sıranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

"Prim ödeme gün sayısını doldurup yaş haddi nedeniyle emekli aylığı bağlanmasına hak kazanamamış olanlara Sosyal Güvenlik Kurumuna yapacakları başvuruya istinaden Kurumca emekli aylığı bağlanır”

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Cevdet Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı komisyonda önerge oylandı. İşte önergenin oylandığı anlar:

"Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Önerge kabul edilmemiştir"

Anahtar Kelimeler:
EYTTbmmEytteklifi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.