banner388

Erhan Usta: Emeklilikte yaşa takılanlar mağdur edilmemeli

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanlar ilgili konuştu.

Erhan Usta: Emeklilikte yaşa takılanlar mağdur edilmemeli

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanlar ilgili konuştu.

06 Mayıs 2018 Pazar 09:47
Erhan Usta: Emeklilikte yaşa takılanlar mağdur edilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erhan Usta, düzenli bir şekilde prim ödemiş ve belli bir yaşa gelmiş kişilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Usta, emeklilik yaşının makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade etti. 

"BEN BU İNSANLARIN BUNU HAK ETTİKLERİNE İNANIYORUM"

Erhan Usta, düzenli bir şekilde prim ödemiş ve belli bir yaşa gelmiş kişilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Sosyal Güvenlik sitemimiz, çok açık veren bir sistem. Dolayısıyla normal şartlarda çok dikkatli olmamız lazım. MHP olarak hep bu dikkat ve özen içerisinde hareket ediyoruz. Prim ödeme gün sayısını doldurmuş ancak yaş nedeniyle bekleyen bir kesim var. Bizim son seçim beyannamemizde de emeklilikte yaşa takılanları rahatlatacak, onların emekli olmasını sağlayacak düzenleme yapılması konusunda bir vaadimiz vardı. İktidar olamayınca bu gerçekleşmedi. Yeni dönemde de bunun takipçisi olacağız. Ben bu insanların bunu hak ettiğine inanıyorum. Geçmişteki sistemde zaten hak etmişlerdi ama daha sonrasında yapılan reformlarla ve düzenlemelerle bu hakları ellerinden alınmış oldu. Ama uzun vadede hem prim ödeme gün sayısında hem de yaş olarak bu sistemi uzatmamız lazım. Düzenli bir şekilde primini ödemiş, belli bir günü doldurmuş olan vatandaşlarımızı mağdur etmemek lazım. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi. 

"YAŞA TAKILANLAR İÇİN BİR MİKTAR RAHATLAMA OLABİLİR"

Emeklilik için makul bir sürenin hesaplanması gerektiğini belirten Usta, "38 yaşında emekliliğin de olmaması lazım. O, Türkiye’yi eskiye götürmek olur. Orada makul bir süre makul bir yaş belirlenebilir. Şu andaki ortalama emekli yaşı baz alınarak bir çalışma yapılabilir. Yoksa çok erken yaşta bir emekliliğin de bu ülkeye bir faydası yok. Avrupa’da insanlar yaşlanınca da harıl harıl çalışıyor. Emekliliğin makul bir yaşta olması lazım, çok erken bir yaşta veya çok geç bir yaşta olmaması lazım. Bu sorun çözülmeli ancak eskiden olduğu gibi 40 yaşına kadar emekliliğin çekilmesi söz konusu değildir. Şu anda kanuna göre emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60. Bu yaş sınırı, yeni gelenler için bir miktar yükselecek. Önceki rejimden gelenler ve yaşa takılanlar için bir miktar rahatlama yapılabilir. Bu da ortalamalar hesaplanarak makul bir süre bulunabilir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat 2018-05-06 11:34:39

Emeklilik yasi dusmeli ne takilmasi 60 yasinda adami emekli eden sistem gencleri hic dusunmedigi icin gencler kose baslarinda itlik pesinde is bulamiyorki ne yapsin sistem hatali 60 yasinda emeklilik isi yas avrupa birligiymis avrupada bizi cok istiyor sanki yillardir kapusindayiz ne oldu sonuc ne biz turkiye sartlarina bakariz az para cok is yapan bir milleti 60 yasinda emekli edemessin kardesim

Avatar
eytli 2018-05-06 21:39:29

çıkarm vekilim yasayı 24 haziranda sevidirelim

Avatar
ŞENOL SEVEN 2018-05-06 21:07:22

SAYIN USTA SANA EVİNDE 4 OY VERMİŞ BİRİ OLARAK.. EMEKLİ YAŞA KADINLAR 54 ,ERKETE 57 OLMALI.. ÖNEMLİ OLAN BAĞLANAN EMEKLİ MAAŞLARI.. 2000 ÖNCE ASGARİ ÜCRETTEN EMEKLİ OLAN ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 30 DAHA FAZLA MAAŞ BAĞLANIRDI.. ŞİMDİ YÜZDE KIRK ESKİ BAĞLANIYOR.. YAŞI YÜKSELTİLER . MAAŞLAR EN AZ ASGARİ ÜCRET OLMALI.. 8500 GÜNDE EMEKLİ OLDUM BU AY 1180 SADAK GİBİ MAAŞ..

Avatar
magdurun yanındasınız 2018-05-06 22:25:39

sizi takdirle iziyorum magdurun yanındasınız

Avatar
Fikret 2018-05-06 23:27:41

Türkiye şartlarında erkek maksimum 55 olmalı