banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dizi açıklamalarda bulundu.

banner269

Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dizi açıklamalarda bulundu.

03 Kasım 2020 Salı 20:37
Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı

22.00'DEN SONRA KAPANACAK YERLER:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili, "Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz." dedi. Yeni koronavirüs tedbirlerini açıklayan Erdoğan, esnek mesainin teşvik edileceğini söyleyerek, "Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22’de sona erecektir." ifadelerini kullandı.

DENETİMLER ARTACAK

Erdoğan, pazar ve marketlerde denetimlerin artacağına değinerek "Türkiye genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Kendi geliştirdiğimiz aşıları, bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızdan daha fazla hassasiyet bekliyorum. Bu çerçevede Türkiye genelinde geçerli olacak şekilde şu hususları kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Türkiye genelinde geçerli olmak üzere özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek. Pazar ve marketlerde denetim artırılacak. Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22’de sona erecektir." dedi.

İZMİR'E DESTEK İÇİN GECE GÜNDÜZ SAHADALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkarılmıştır. Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır. Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı şu an itibarıyla 107'dir. Arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye de ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz. İlk depremin ardından bölgede 44'tanesi 4'ün üzerinde olmak üzere 1600'e yakın artçı sarsıntı kaydedilmiştir. Yükselen deniz Sığacık mahallesini 1 metre altından bırakmıştır. 44 tekne karaya oturmuştur. Bakanlıklarımız ve ilgili tüm kurumlarımız imkanlarını depremzedeler için seferber etmiştir. Yargı yapılan ve yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatmıştır. Kızılay ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu İzmir halkına destek vermek için gece gündüz sahadadır. Evleri hasar gören, veya evlerine girmek istemeyen depremzedeler için 2700 çadır kurulmuştur. Yıkılmış veya yıkılacak durumda bulunan binalardaki vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz. Evlerini taşıyacak mülk sahiplerine 15 bin lira, kiracılara 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz. 29 milyon liralık kaynak gönderilmiştir. Önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz."

ESNAFA HİBE DESTEĞİ

 Cumhurbaşkanı  Erdoğan: "İzmir depreminde işleri yıkılan, iş yeri yıkılan ve ya hasar gören denizin taşması sebebiyle iş yeri sular altından kalan vatandaşımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir. En çok hasar Bayraklıdayken Bornova, Aliağa ve Seferihisar ilçelerimiz takip ediyor. Deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlamayı planlıyoruz. Bugüne kadar İzmir'de TOKİ vasıtasıyla yapılıp teslim edilen konut sayısı da 16 776'dır.

Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Halkbank'tan kullandığı kredilerin taksit ödemeleri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi. İzmir'de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530'a yakın Manisa'da ise 16 bina bulunuyor. Kalan riskli binaların yıkımını da en kısa sürede bitireceğiz.  Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, denetimleri sıklaştırarak binalarımızı sağlama almak mecburiyetindeyiz. İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha kıymetli değildir. Bizi üzen yalan ve provokatif haberlerle gündemi zehirlemeye çalışanların ortaya çıkmasıdır. Enkazların hala kaldırılamadığını söyleyen cahil izansız vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aaaa 2020-11-03 22:44:03

Aldığınız akla ve mantığa aykırı sacma sapan önlemlerle samimiyetsiz ve gülünç duruma düşüyorsunuz...

Avatar
ATSIZ 2020-11-04 08:52:46

Lâf olsun diye önlemler işte... Virüs 22:00'dan sonra mı aktif oluyormuş?