banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan'dan önemli çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında önemli açıklamalar yaptı.

banner269

Erdoğan'dan önemli çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında önemli açıklamalar yaptı.

31 Mayıs 2020 Pazar 19:23
Erdoğan'dan önemli çağrı

"GÖNÜLLERDE YAŞAYACAK"

Erdoğan, Prof. Dr. Murat Dilmener'i rahmetle anarken Türkiye'nin salgın döneminde örnek bir mücadele verdiğini vurguladı. Erdoğan: "Son nefesini kadar hizmetlerini sürdüren hocamızın ismi elbette gönüllerde hep yaşayacaktır. Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir. Genel sağlık sigortamıza gıptayla bakıldığını çok iyi biliyoruz. 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz.Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum. Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştığı sorunu, biz çok daha kısa sürede kalıcı hastaneler inşa ederek aşmayı başardık.Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır.Feriha Öz hastanesi askeri havaalanının bir ucunda yapılmış. Herhangi bir hasta uçakla gelip hemen yaya mesafede hastaneye ulaşacağı bir yer." dedi.

"EL ELE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Tek parti faşizminin milletimizin kalkınmasına vurduğu darbeleri de müşahede ettik. Türkiye'nin ihtiyacı kavga değil eser siyasetidir. Milletimizin beklentisi polemik değil inşa siyasetidir. El ele çalışmayı mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu ülkede hiç kimse milli iradeyi al aşağı edemez. Her kim Türkiye'de demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, güvenliği, dış politikayı, kültürü, sanatı daha ileri seviyeye götüreceğine milleti ikna ederse ülke ona teslim edilir. Her kim daha çok yatırım, üretim, istihdam, iş, aş, daha yüksek hayat standardı sağlayacağı konusunda halkın desteğini alırsa ülkeyi o yönetir. Bunun dışındaki zorlamaların, iç ve dış ayak oyunlarının tamamı da milli irade duvarına çarpıp dağılmaya mahkumdur."

3 KAVRAMA İŞARET ETTİ

Erdoğan, koronavirüsle mücadelede 3 kavrama işaret edip, "Türkiye'nin önünde demokrasiden ve kalkınmadan başka bir alternatif yoktur. Salgın döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin bize de olumsuz etkileri oldu. İlk çeyrekte ABD 4.8, Fransa 5.8 daraldı. Türkiye ise ilk çeyrekte sağladığı yüzde 4.5 oranındaki büyüme ile bu tablodan ayrıştı. Ülkemiz için ikinci çeyrek bir parça sıkıntılı gözükse de sonrası aydınlıktır. Gelişmeler ve işaretler, salgın sonrası yeniden yapılanacak küresel ekonomide ülkemizin çok avantajlı bir konuma oturacağını gösteriyor. Sanayiden tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda önce hızlı bir toparlanma, ardından çok daha hızlı bir atılım içine gireceğiz. Üç kavram çok önemli: Maske, mesafe, temizlik. Bunlara dikkat ederek salgının yeniden hortlamasının önüne geçmemiz gerek." ifdelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DASDAS 2020-06-01 03:20:24

YAKINDA ROKETLERİN UZAYDAN KARAYA DÜŞECEĞİNİ GÖREMEYECEK KADAR DAR GÖRÜŞLÜSÜNÜZ, TIPKI KILIÇLA SİLAHIN SAVAŞI GİBİ OLACAK BU UYUMAYA VE UYUTMAYA DEVAM EDİN!!!

Avatar
onur 2020-06-01 03:19:00

bu gün adam tek dokunuşla sıradan 2 kişiyi özel şirketi ile 10dk tam otomasyonla uzaya gönderdi, kaç taneniz bundan haberdar, hiç utanıyormusunuz? bunu gündeme getirdinizmi?