banner388

Erdoğan'dan Afganistan açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın Afganistan yönetimine el koyması ve yaşanan göçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Afganistan açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın Afganistan yönetimine el koyması ve yaşanan göçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Ağustos 2021 Pazar 15:47
Erdoğan'dan Afganistan açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Sac Kesim Töreni'ne katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında Pakistan ile ilişkilere dair "Pakistanlı kardeşlerimizi bu ülkeye ihraç edilen 4 MİLGEM korvetinin ilkinin denize indirilmesi münasebetiyle kendilerini ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Pakistan 14 Ağustos 1947'den beri merhum Muhammet Ali Cinnah'ın işaret ettiği şekilde birlik inanç disiplinle yoluna devam ediyor. Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının kökleri tarihin derin geçmişine kadar uzanıyor. İlişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Salgın döneminde sergiledikleri samimi işbirliği ile dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu bir kez daha göstermişlerdir. Savunma sanayii alanında son dönemde gerçekleştirdiğimiz somut işbirliği projelerinden de ayrıca bahtiyarlık duyuyoruz. Bugün ilk gemisinin açılışını yapmakta olduğumuz MİLGEM korveti yanında ortak projelerimiz bulunuyor. Pakistan'la aramızdaki güçlü siyasi ilişkilerimizin ve savunma sanayiimizdeki ilişkilerin ticari ilişkilerimize de yansımasını istiyoruz. Bu konuda yol haritasını Pakistan ile Şubat 2020'de İslamabad'da imzaladık." ifadelerini kullandı.

AFGAN GÖÇMEN DALGASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Erdoğan Afganistan'da yaşananlara dair yaptığı açıklamada Pakistan'a büyük rol düştüğünü ifade ederek "Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a barış ve istikrarın gelmesi konusunda Pakistan'a hayati görevler düşüyor. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen, yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. En başta Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mynet

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanAfganistanTaliban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
canikli55 2021-08-16 13:56:56

verdik yetkiyi gördük etkiyi.. ülke ipsiz sapsız doldu. dışarı çıkamaz olduk.. bir daha sana oy moy yok!